Falske brannmenn lurte seg inn hos folk i Trondheim

Politiet i Trondheim advarer mot falske brannmenn som lurer seg inn hos beboere i byen.

Sentrum brannstasjon i Trondheim

Brannvesenet i Trondheim har den siste tiden fått inn flere meldinger fra folk som mener de har fått mistenkelige besøk fra brann- og redningstjenesten.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Det kan ikke være noe annet enn uærlige hensikter som ligger bak et slikt besøk, sier brann- og redningssjef i Trøndelag brann- og redningstjeneste, Torbjørn Mæhlumsveen, til NRK

Den siste tiden har de fått inn flere meldinger fra beboere på Flatåsen i Trondheim som er bekymret for de mistenksomme besøkene. Det er oppførselen hos de falske brannmennene som har fått folk til å stusse, ifølge Mæhlumsveen.

– Under denne seansen får beboerne en relativt dårlig magefølelse på at her er det noe som ikke stemmer, og har deretter tatt kontakt med oss og fortalt om besøket. Det er utvilsom folk som utgir seg for å være noen de definitivt ikke er, sier brann- og redningssjefen.

Laster Twitter-innhold

Veldig alvorlig

Torbjørn Mæhlumsveen, leder i Trondheims brann- og redningstjeneste

rann- og redningssjef i Trøndelag brann- og redningstjeneste, Torbjørn Mæhlumsveen ser svært alvorlig på at noen misbruker den tilliten folk har til brannvesenet.

Foto: NRK

Ifølge politiet skal det ikke ha vært meldt om at noe er stjålet fra boligene. Foreløpig har de ikke oversikt over hvor mange det er snakk om eller hvor mange steder de har vært.

Brannsjefen forteller at de har fått inn meldinger om en person kledd i klær som likner på en brannuniform med falsk identifikasjon på at han er fra brannvesenet.

– Jeg synes det er veldig alvorlig at folk misbruker den tilliten som brann- og redningstjenesten har blant beboerne, sier Mæhlumsveen.

Kommer aldri uanmeldt

Ifølge brannsjefen er det ikke vanlig at brannvesenet kontrollerer boligene slik beboerne i Trondheim forklarer.

– Som regel er det feierne som oppsøker boligene, og det skal være varslet om på forhånd. Det skal være liten tvil om at det er dem som kommer, forteller brannsjefen.