Etterforskningsleder: – Tror brannen var påsatt

Politiet har en teori om at brannen i Midtbyen var påsatt. De sier til NRK at det er for tidlig å konkludere med noe, men at de har skjellig grunn til å mistenke at personen som er pågrepet gjorde det.

brannruiner

Kieglekroa brant natt til fredag, og flere bygninger inkludert Thon Prinsen Hotel ble evakuert. Én person er pågrepet og siktet i forbindelse med brannen.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Kieglekroa

Brannmenn jobbet på spreng for å få kontroll på brannen i Trondheim.

Foto: Henrik Sundgård / NRK

– Vi mener vi har skjellig grunn til å mistenke at det er den pågrepne mannen som har påsatt brannen, sier etterforskningsleder i politiet Anders Sunde-Eidem til NRK.

Vurderer om han skal fengsles i dag

Politiet har pågrepet en ung mann for brannen i Midtbyen i natt. Ifølge adressa.no skal det være snakk om en 18-åring.

Det var vitneobservasjoner som førte til pågripelsen og vedkommende ble pågrepet nær åstedet og er brakt inn til arresten ved politihuset i Trondheim.

– Han vil bli undersøkt av kriminalteknikere for å sikre tekniske bevis. Han vil også bli avhørt i løpet av dagen, sier Eidem.

– Vil dere fengsle personen iløpet av dagen?

– Det er usikkert for meg på nåværende tidspunkt, jeg har ikke snakket med påtalemyndigheten enda. Men det vil bli vurdert fortløpende om han skal fengsles, sier Eidem.

LES: En person pågrepet

Pågrepet klokken fire i natt

Mannen er tidligere kjent av politiet, men det skal etter hva NRK forstår er det ikke på grunn av ildspåsettelse.

– Han ble pågrepet klokken fire i natt ikke langt fra brannåstedet, sier Eidem.

LES: Hørtes ut som et fyrverkeri

Tror brannen var påsatt

– Vi har en teori om at brannen var påsatt, men vi kan ikke konkludere med det på nåværende tidspunkt. Det er for varmt til at kriminalteknikerne kan gå inn på åstedet, sier Eidem.

Cirka 100 personer ble evakuert fra Midtbyen i Trondheim etter brannen på Kieglekroa, men brannvesenet melder nå at de har kontroll.

– Det tradisjonsrike serveringsstedet Kieglekroa er nok historie, sier innsatsleder Geir Arne Sjøhagen fra Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

LES: Har kontroll på brannen

SE VIDEO FRA STEDET:

Politiet har en teori om at brannen i Midtbyen var påsatt.