NRK Meny
Normal

Er lei av flaskehalsen på Langstein

Ordfører Ivar Vigdenes i Stjørdal er lei av trafikkproblemene langs E6 i Langstein. Nå håper han på ny vei gjennom Forbordsfjellet i 2022–23.

Kø på Langstein

Det er 70 km/t på E6 gjennom Langstein, og ofte køer. Nå håper politikerne på ny vei gjennom Forbordsfjellet.

Foto: Tor Aage Hansen

Ivar Vigdenes

Ivar Vigdenes er ordfører i Stjørdal.

Foto: Bent Lindsethmo/NRK

E6 gjennom Langstein har lenge vært en flaskehals, og det har vært utallige trafikkulykker her gjennom årene. Politikere fra flere regjeringer har lovet penger til å gjøre noe med veien, og Ivar Vigdenes tror på bedre tider for bilistene om noen år.

Kan framskyndes

– Hvis vi opprettholder framdriftsplanen vil vi få en ny veitunnel gjennom Forbordsfjellet i Stjørdal i 2022 eller 2023. Kanskje er det også mulig å framskynde prosjektet hvis pengene til utbyggingen kommer tidligere, sier Vigdenes til NRK.

Regjeringen har allerede gitt penger til planleggingen av en ny vei for å slippe problemene på E6 i Langstein. Statens vegvesen mener altså det beste er en helt ny vei gjennom Forbordsfjellet.

Ingvild Kjerkol, fylkesrådsleder i Nord-Trøndelag

Ingvild Kjerkol håper regjeringen snart gir penger til ny E6 i Stjørdal.

Foto: Knut Reitan / NRK

– Dagens veisituasjon er i alle fall ikke god nok. Den rødgrønne regjeringen ga penger til planleggingen, og den nye regjeringen kom så å si til dekket bord. Nå er det bare å bevilge penger og kjøre fram gravemaskinene, sier Ingvild Kjerkol fra Arbeiderpartiet. Hun sitter i transportkomiteen på Stortinget.

Nasjonal Transportplan

Kommunene langs strekningen er også langt på vei enige i at tunnel gjennom Forbordsfjellet er den beste løsningen. Veistrekningen ligger inne i Nasjonal Transportplan for perioden 2018–2023.

– Nå er det i aller høyeste grad på tide at noe blir gjort. Dette er en av de mest trafikkbelastede strekningen på E6 i distriktet, og den mest belastede i Stjørdal kommune. Så nå må det handles, krever ordfører Ivar Vigdenes.

NRK har ikke fått noen kommentar fra Samferdselsdepartementet i denne saken.