NRK Meny
Normal

Dykkere leter i Selbusjøen

17-åring har vært savnet siden lørdag morgen.

Selbusjøen

Dykkere leter nå fra båt i Selbusjøen etter den 17 år gamle Rune Andreas Tømmervik.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Politiet har nå satt inn dykkere i letingen etter den 17 år gamle Rune Andreas Tømmervik, som ble meldt savnet i Selbu lørdag. En båt med dykkere ble satt på vannet mandag formiddag og de leter nå i sjøen.

Rune Andreas Tømmervik

Dette bildet av Rune Andreas Tømmervik er tatt like før han forsvant. Han har på seg de samme klærne som på bildet.

Foto: Privat

.

Selbusjøen er stor og letingen som dykkerne står for, foregår nær festivalområdet samt videre utover der ei elv har utløpet sitt.

– Dette gjør vi etter indikasjoner fra hunder som har ledet ned til vannet, sier stabssjef hos politiet i Sør-Trøndelag, Per Einar Hollum.

Han presiserer imidlertid at de fortsatt leter etter en savnet person.

– Vi har ikke på noen måte gitt opp å finne Rune Andreas i live, sier Hollum.

Leter på land og i vann

I tillegg til politiet søker frivillige fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret og Norske redningshunder i nærområdet på land i sentrum av Selbu.

– Vi har nå 40-50 personer som leter, og vi venter flere utover dagen, sier Hollum.

Han sier at når de er på plass har politiet nok frivillige i arbeid.

Etterforsker tips


Politiet har fått flere tips etter at de gikk ut med bilde av 17-åringen.

- Vi kan komme til å utvide søkeområdet når vi har gjennomgått disse tipsene, men det er for tidlig å ta stilling til dettet ennå, sier Hollum.

Han sier politiet fortsatt ønsker tips om observasjoner eller annet som kan ha betydning for søket.

Forsvant fra Selbufestivalen

Anslagsvis 20.000 mennesker var samlet på Sommerfestivalen i Selbu denne helga. 17 åringen var sammen med en vennegjeng, da han forsvant. Han ble sist observert av sin bror på festivalområdet på Årsøya ved 5-tida lørdag morgen.

Gutten ble meldt savnet lørdag kveld, men leteaksjonen kom ikke skikkelig i gang før søndag klokka 15. Dette skyltes opplysninger om at 17-åringen var sett i Selbu lørdag, noe som senere viste seg å ikke stemme.

Dyktig letemannskap

Politiet har tidligere etterlyst flere folk til leteaksjonen, men ifølge stabssjef Hollum hos Sør-Trøndelag politidistrikt har politiet nå de letemannskapene de kan administrere.

– Det er også viktig at de som deltar vet hva det er å delta i en leteaksjon, dette er ikke noe vi bare kan ta i bruk folk flest til, sier han.

Dessuten skal letemannskapene administreres av politiet, og jo flere som deltar i leitinga, jo flere politifolk må settes inn.

– Det er bedre å ha en del dyktige folk som leter enn en hel del urutinerte som vi får problemer med å lede, sier Hollum.

Leteaksjon i Selbu

Politiet har nå de letemannskapene de kan administrere.

Foto: Tor Aage Hansen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.