Hopp til innhold

Drømmer om å leve av spøkene

Tom Daniel Hansen Sylte lagde en video hvor han skremte kompisen Marius Høstland Strøm med motorsag. Nå har spøken over 15 millioner visninger på nettet.

Skremmer vannet av kompisen med motorsag

– At det skulle ta av så mye på kort tid hadde verken jeg eller Marius drømt om. Det er jo helt vanvittig, ler Tom Daniel Hansen Sylte.

Sylte er blitt kontaktet av sosiale medier-selskapet Storyful, som er eid av mediemogul Rupert Murdoch. Han og kompisen har inngått en avtale med selskapet om at de kan bruke klippet og selge det videre til sine samarbeidspartnere, som er noen av de største medieselskapene i verden som BBC, CNN og MTV.

– Jeg og Marius vil få 70 prosent av inntektene av visninger og alt med filmen, sier Tom Daniel til NRK.

– Helt vanvittig

Hvor store summer det er snakk om er usikkert. Selskapet ønsker videre samarbeid med de to kompisene, og begge to er spent på fremtiden.

– Det tør jeg ikke å tenke på, men det kan vel bli ganske mye penger av det. Jeg har litt sommerfugler i magen nå ja, sier han.

Tom Daniel forteller at det alltid har vært en drøm å kunne leve av å spøke med folk, men at det skulle bli så stor oppmerksomhet rundt den siste videoen hadde ikke han eller kompisen forventet.

Skjønner at folk reagerer

Reaksjonene på videoen har vært varierte, og Tom Daniel forstår at folk synes den er voldsom.

– Jeg skjønner at folk synes den er for drøy. Det er vel den drøyeste spøken jeg vært med på å lage, forklarer han.

De to kompisene har holdt på å lurt hverandre lenge, og nå planlegger Marius hevn.

– Jeg passer litt på nå ja, det kan fort hende jeg blir skikkelig skremt selv tror jeg. Det fortjener jeg forsåvidt etter den spøken der, ler Tom Daniel.

Tom daniel hansen sylte, marius høstland strøm

Tom Daniel Hansen Sylte og Marius Høstland Strøm er fortsatt venner etter den heftige spøken.

Foto: Privat