NRK Meny
Normal

Driver valgkamp i det skjulte

Piratpartiet i Sør-Trøndelag har kjørt en svært lukket valgkamp. Gjennom store deler av perioden har de ikke vært å se på standen sin i Trondheim.

Piratpartiets har kjørt en svært lukket valgkamp i Trondheim som minner mye om tradisjonell piratvirsomhet. De har gjemt seg under hele valgkampen, og ingen vet når og hvor de slår til.

SE VIDEO: Ved boden til Piratpartiet i Sør-Trøndelag er det tomt.

– Det har ikke vært noen her. Kanskje de har så mange velgere at de ikke trenger å stille opp slik som andre partier, sier nestleder i Demokratene, Manfred Kumschlies til NRK.

Vurderer å legge om hele valgkampen

Harald Reppesgaard

Harald Reppesgaard, styremedlem i NKP Midt-Norge.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Ved Torvet i Trondheim har flere partier rigget opp stand i forbindelse med valgkampen. Det har også Piratpartiet, men ingen har vært der siden boden ble montert.

– De må jo vise seg for folket, og ha noe å komme med slik at folk vil stemme på dem, sier en forbipasserende, Emilie Hassel til NRK.

Ved siden av Piratpartiets stand står Harald Reppesgaard, som er styremedlem i Norges kommunistiske parti i Midt-Norge. Han tenker å ta i bruk Piratpartiets metode dersom de i år får flere stemmer enn dem.

– For vi har jo også opplevd at vi har fått flere stemmer på skolevalg der vi ikke har stilt opp. Så jeg tror vi må legge om hele valgkampen, sier Reppesgaard til NRK.

Hengelås

Piratpartiet sier de er klar over at dette er en vanskelig måte å drive valgkamp på.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Har et bemanningsproblem

NRK får etter hvert tak i partiet over telefon som forklarer at de har hatt et bemanningsproblem.

– Vi er litt få aktive medlemmer for øyeblikket, så vi har litt problemer med å få tidsrommet til å gå opp, sier styremedlem i Piratpartiet i Sør-Trøndelag, Marton Leren Teilgård til NRK.

– Har dere hatt et bemanningsproblem gjennom hele valgkampen?

– Ja, det har vi, sier han.

Leder for Piratpartiet i Sør-Trøndelag, Gorm Hanssen, er klar over at dette er en vanskelig måte å drive valgkamp på.

– Vi har hatt en tidligere partisekretær som har begått et ganske brukbart underslag, så vi har begrensede midler å bruke i valgkampen, sier Hanssen til NRK.

Piratpartiet i Trondheim

Ved Torvet i Trondheim har flere partier rigget opp boder i forbindelse med valgkampen.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25