Dømt til fire års fengsel for voldtekt

En mann i 20-årene fra Steinkjer er dømt til fengsel i fire år og to måneder for å ha voldtatt eks-kjæresten og for å ha befølt en annen kvinne.

Inntrøndelag tingrett

Mannen i 20-årene er dømt for å ha voldtatt eks-kjæresten sin og for å ha befølt en annen kvinne i februar i år.

Foto: Tariq Alisubh/NRK

Det skriver Trønder-Avisa.

Mannen, som ble dømt i Inntrøndelag tingrett, må også betale 150.000 kroner i erstatning til kvinnen han voldtok.

Ville ikke være kjæresten hans

Mannen og kvinnen hadde tidligere vært kjærester, men skal ha avsluttet forholdet på et tidspunkt. Da voldtekten skjedde i oktober i fjor ville mannen at de to skulle bli sammen igjen, men det ønsket ikke kvinnen.

Ifølge dommen skal mannen da ha begynt å klå på henne, men hun protesterte kraftig og sa nei flere ganger. Det hele endte med at mannen voldtok henne.

Mannen i 20-årene nektet skyld i retten, og sa at samleiet skjedde på frivillig grunnlag. Tingretten trodde ikke på mannens forklaring, og viste blant annet til meldinger som han hadde sendt til kvinnen i timene etter voldtekten.

I meldingene sa mannen unnskyld for oppførselen sin, skrev at han hatet seg selv og at han kom til å bli bura inne. Han innrømmet også da at han hadde voldtatt henne. Mannen hvedet i retten at meldingene ble skrevet i sjokk.

Befølte en annen kvinne

I retten måtte også mannen fra Steinkjer svare på en tiltale om seksuell handling mot en annen kvinne.

Mannen skal ha tafset på henne i februar i år, da de lå på sofaen sammen. Hun avviste han, men tiltalte ga seg ikke. Han befølte henne i skrittet før hun rakk å komme seg unna.

Mannen nektet også for dette forholdet i retten, men i likhet med voldtekten fantes det tekstmeldinger som beviste det motsatte.

Inntrøndelag tingrett gir Steinkjer-mannen to måneders fengsel for handlingen som skjedde i februar og fire år for voldtekten av eks-kjæresten.