NRK Meny
Normal

Dømt for overgrep mot psykisk utviklingshemmet

En 24 år gammel pleierassistent er dømt til ett år og to måneders fengsel for overgrep.

Tinghuset i Trondheim

24-åringen må sitte i fengsel i åtte måneder.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

Mannen som har jobbet ved en institusjon i Sør-Trøndelag er dømt til ett år og to måneders fengsel. Fire av disse er betinget, noe som betyr at mannen blir fengslet i åtte måneder.

24-åringen er dømt for og misbrukt sin stilling og sitt tillitsforhold til å skaffe seg seksuell omgang. Overgrepene skal ha skjedd i april-mai i 2015.

I dommen står det at 24-åringen skal ha masturbert fornærmede ved flere anledninger, utført oralsex på ham og også ved én anledning ført sin penis inn i endetarmsåpningen hans.

24-åringen er også dømt til å betale 100.000 i oppreisning til den fornærmede mannen.

Bente Lind, politiadvokat i Trøndelag

Politiadvokat Bente Lind sier de ser alvorlig på denne typen saker. (arkivfoto).

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Sårbar fornærmet

Hovedforhandlingene ble holdt 15. januar i år. Tiltalte var til stede og erkjente seg delvis skyldig etter tiltalebeslutningen.

– Vi ser alvorlig på denne typen saker i utgangspunktet. Det er snakk om å ha tilegnet seg seksuell omgang med en annen person ved å ha misbrukt sin stilling, eller et tillitsforhold til vedkommende, sa aktor og politiadvokat Bente Lind til NRK under rettssaken i januar.

Den fornærmede i saken er moderat utviklingshemmet.

– I dette tilfellet er det også snakk om en spesielt sårbar fornærmet, en moderat utviklingshemmet. Det gjør saken enda mer alvorlig sett fra påtalemyndighetens side, forklare Lind i januar.