Dømt for overgrep mot 12-åring

En nordtrøndersk mann i 20-årene er dømt til to års fengsel for seksuelt overgrep mot ei 12 år gammel jente. Overgrepet skjedde hjemme hos mannen i desember i fjor.

Namdal tingrett

Namdal tingrett har gitt mannen strafferabatt fordi han tilstod overgrepet på et tidlig stadium.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Namdal tingrett har også dømt nordtrønderen til å betale jenta 150.000 kroner i erstatning.

Under rettssaken innrømmet mannen å ha hatt samleie med jenta, men han sa da at han trodde hun var eldre enn hun var.

Ble undersøkt

Senere på dagen ble rettsforhandlingene avbrutt da forsvareren krevde en rettspsykiatrisk undersøkelse av tiltalte. Den viste senere at mannen er strafferettslig tilregnelig.

Det var i desember i fjor den tiltalte mannen fra Namdalen kom i kontakt med jenta da han ga henne skyss ei lørdagsnatt. Jenta ble med mannen hjem, og der havnet de i samme seng.

– Jeg sa jo alderen min, men han brydde seg liksom ikke om det. Han kjøpte også angrepille til meg dagen etter, forklarte jenta under rettssaken.

Det var jentas far som varslet politiet om saken noen dager etter hendelsen.

Har fått reaksjoner

Hege Bjørgum Skillingstad

Hege Bjørgum Skillingstad er jentas bistandsadvokat.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Bistandsadvokat Hege Bjørgum Skillingstad representerer den unge jenta, og forklarte under rettssaken at jenta har fått reaksjoner i ettertid.

– Denne type hendelser fører til en del reaksjoner som hun har slitt med. Hun er blitt mer stille og ettertenksom. Alt er blitt vanskeligere, og hun er preget av det, mener Skillingstad.

I dommen har Namdal tingrett gitt mannen strafferabatt fordi han kom med en tidlig tilståelse som bidro til å oppklare saken.