Overgrepssaken i Namsos ble utsatt

En mann i 20-årene innrømmet i Namdal tingrett torsdag å ha hatt samleie med ei 12 år gammel jente, men han trodde jenta var eldre enn hun var. Senere på dagen ble saken avlyst da forsvareren krevde en rettspsykiatrisk undersøkelse av tiltalte.

Namdal tingrett

Rettssaken som startet i Namdal tingrett ble utsatt til senere i høst.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Det var i desember i fjor den tiltalte mannen fra Namdalen kom i kontakt med jenta da han ga henne skyss ei lørdagsnatt. Jenta ble med mannen hjem, og der havnet de i samme seng.

– Brydde seg ikke om alderen

Hege Bjørgum Skillingstad

Hege Bjørgum Skillingstad er jentas bistandsadvokat under rettssaken i Namsos.

Foto: Espen Sandmo/NRK

– Jeg sa jo alderen min, men han brydde seg liksom ikke om det, forklarte jenta i dommeravhøret som retten fikk se torsdag formiddag.

Jenta var på dette tidspunktet 12 år gammel, og mannen er derfor tiltalt for seksuelt overgrep mot henne. Det var jentas far som varslet politiet om saken noen dager etter hendelsen.

Han kjøpte også angrepille til meg dagen etter, forklarte jenta.

– Alder ikke noe tema

Mannen i 20-årene innrømmet i retten at han hadde forsøkt å ha samleie med jenta.

– Men alder var aldri noe tema, og jeg trodde hun var eldre enn det viste seg at hun var. Jeg mener det ikke er sant at hun fortalte meg hvor gammel hun var, forklarte han.

Bistandsadvokat Hege Bjørgum Skillingstad representerer den unge jenta, og sier hun har fått reaksjoner i ettertid.

Eli Anne Krystad

Eli Anne Krystad forsvarer den tiltalte mannen i 20-årene.

Foto: Espen Sandmo/NRK

– Denne type hendelser fører til en del reaksjoner som hun har slitt med. Hun er blitt mer stille og ettertenksom. Alt er blitt vanskeligere, og hun er preget av det, sier Skillingstad.

Mot slutten av rettssaken ba tiltaltes advokat, Eli Anne Krystad, at mannen måtte gjennomgå en rettspsykiatrisk undersøkelse. Dette sluttet tingretten seg til og rettssaken vil dermed bli utsatt til senere i høst.

Siste fra Trøndelag

Grete Thobroe, Midtnytt

Se kveldens TV-nyheter her

Se kveldens TV-nyheter her