NRK Meny
Normal

Bar ild årsak til dødsbrannen

Politiet har konkludert med at åpen ild var årsak til dødsbrannen i Steinkjer natt til mandag.

Brann Steinkjer. En mann omkommet.

Alle beboerne som ble avakuert etter brannen i Steinkjer har fått flytte tilbake.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

Politiets etterforskere fant tydelige tegn til at brannen i Steinkjer sentrum natt til mandag startet på grunn av åpen ild i rommet der den omkomne mannen ble funnet.

– Vi tolker funnene slik at mannen har sovnet fra åpen ild i stua. Han har trolig våknet og prøvd å ta seg ut, men ikke klart det, sier kriminaltekniker hos Nord-Trøndelag politidistsrikt Fridtjof Rannem.

Døde av kullosforgiftning

54-åringen som omkom i brannen døde av kullosforgiftning, viser den foreløpige obduksjonsrapporten.

Rannem vil ikke spekulere i den konkrete årsaken, men sier at i mange tilfeller er røyking eller stearinlys grunnen til at bar ild får spre seg.

Evakuert

30 personer ble evakuert fra blokka som rommer 20 leiligheter og butikker. Det er kun leiligheten der den omkomne ble funnet som ble skadd i brannen, men en del av de andre fikk noe lukt- og røykskader.

– Leilighetene var godt isolert fra hverandre med mur og ståldører, så skadene på de andre leilighetene er derfor heldigvis minimale sier Rannem.

Alle de evakuerte beboerne har fått flytte tilbake.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.