NRK Meny
Normal

– Ronaldo kan grunnleggende triks

Han mener forbildet sitt, Christiano Ronaldo, kan "basic" triks med ballen. Nå har fotballtrikseren fra Trondheim signert en historisk kontrakt med idolets sponsor.

Daniel Nilsen trikser

Daniel Nilsen fra Trondheim har som første mannlige fotballtrikser, signert kontrakt med utstyrsgiganten Nike

Foto: Privat

Daniel Nilsen (19) har signert kontrakt med utstyrsgiganten Nike.

Fotballtrikseren fra Trondheim signerte avtalen fredag, og ble med det en av de aller første fotballtrikserne i verden som blir sponsa av utstyrsprodusenten.

– Hvor stort er dette for deg?

– Veldig stort! Jeg er den første mannlige trikseren i verden som får denne muligheten hos Nike, noe som er veldig veldig stort for meg, sier Nilsen.

Fra før har den amerikanske utstyrsgiganten signert Indi Cowie fra USA.

– Ronaldo kan basic triks

Den tidligere guttespilleren på Rosenborg, har Christiano Ronaldo som sitt store forbilde. De har møttes et par ganger og følger hverandre på Twitter. Nilsen håper på litt mer kontakt med verdensstjerna nå som de har blitt "kollegaer" i samme utstyrsleverandør.

– Det hadde vært kult å få mer kontakt med Ronaldo, uttrykker han.

Er du bedre enn han i triksing tror du?

Jeg veit at jeg er bedre. Han kan sånne basic triks har jeg sett, men ikke kombinasjoner av flere triks for eksempel, forklarer nittenåringen.

– Har han fått med seg signeringen din?

– Tror ikke det. Men jeg får vel tweete han, og se om han svarer, sier han.

Triksetalentet har signert med Nike.

Her har Daniel Nilsen signert med utstyrsgiganten Nike. Avtalen ble signert i en sportsbutikk i Oslo fredag.

Foto: John Ivar Strand

Nilsen uttrykker at han alltid har likt den tekniske delen av fotballspillet, og at triksingen for alvor tok til da motivasjonen for vanlig fotball forsvant.

– Jeg har alltid stått og triksa mye, men da begynte jeg å trikse mer og mer, forklarer Nilsen, som nå trikser en til tre timer hver dag.

Oppdaget i sosiale medier

Den norske triksekongen er svært aktiv i sosiale medier, og legger ut triksekunstene der. Det førte til kontrakten med amerikanerne.

– Jeg ble oppdaget i sosiale medier. Der kom jeg i kontakt med fotballansvarlig hos Nike, Jamal El-Mazari. Vi har hatt dialog i en stund, men avtalen ble først klar på fredag, sier talentet.

Han mener triksesporten er i vekst.

– Fotballtriksing blir større og større. Jeg mener det er en av de sportene som vokser mest. Dette er en sport for fremtiden, mener Nilsen.

.