Bygård brant i Sandgata

Brannen i Sandgata er nå slukket, og beboerne er i ferd med å flytte tilbake til leilighetene sine.

Hele Trondheim by fikk med seg den intense svarte røyken som skjøt opp fra taket på leilighetskomplekset i Sandgata 2 i firetida torsdag ettermiddag.

Og det var lenge dramatisk for beboerne i høyhuset midt i Trondheim sentrum.

Hans Jørgen Olsen

Beboer Hans Jørgen Olsen prøvde å slukke brannen, men måtte gi opp.

Foto: Morten Karlsen / NRK
– Skremmende

Hans Jørgen Olsen bor i 7. etasje i høybygget, og hadde besøk da brannen oppsto.

– Det var ganske skremmende, fordi vi først trodde det var noen som grilla på takterrassen. Først da vi så røyken komme ned mot vår terrasse, skjønte vi at det faktisk brant på taket.

De forsøkte å slokke brannen ved hjelp av en vannslange, men innså fort at det var nytteløst.

– Det brant kraftig innover terrassen, så vi skjønte etter hvert at vi bare måtte komme oss fortest mulig ut. Det var ingen røyk i gangene på vei ned, forteller Olsen.

Flammehav på taket

Utrykningsleder Per Børø var førstemann på brannstedet, og forteller at halve taket ut mot Sandgata sto i brann da de kom til stedet like etter klokka 16 i dag.

Utrykningsleder Per Børø

Utrykningsleder Per Børø i Trondheim brannvesen.

Foto: Morten Karlsen / NRK

– Mannskapene tok seg gjennom bygget og opp med slukkeutstyr. Beboerne evakuerte seg selv, og det gikk kontrollert for seg, forteller Børø.

Brannvesenet fikk kontroll over brannen like etter klokka 18 i kveld, og drev etterslokking på stedet fram til ca. 19.15.

Får flytte tilbake

37 personer ble evakuert og tatt hånd om av politi og ambulanse. Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen, men minst ei leilighet har fått røyk- og vannskader som følge av slokningsarbeidet.

Beboerne har nå fått klarsignal til å flytte tilbake til leilighetene sine.

Kontroll

Nils Johnsen, brigadeleder i Trondheim brannvesen, forteller at brannen på taket var overtent allerede da brannvesenet kom til stedet, men at slukkinga av brannen gikk helt etter planen.

– Slokkingsarbeidet gikk veldig bra. Alle mannskaper var på stedet, vi hadde røykdykkere inne i bygget og i tillegg sjøsprøytebåten i kanalen som bidro med ekstra vannforsyning, forteller Johnsen.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent, og teknikere fra brannvesenet har i kveld satt i gang undersøkelser på brannstedet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Video: Pål Løberg

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.