NRK Meny
Normal

Brukte åtte år på nytt album

Åtte år etter at oppdalsbandet Texum debuterte på plate, er de klare med oppfølgeren. Debutplata i 2007 fikk strålende kritikker både i Norge, Sverige og Belgia, og igjen kan de ha truffet blink.

Åtte år etter etter at Oppdals-bandet Texum debuterte på plate, er de klar med oppfølgeren. Debutplata i 2007 fikk strålende kritikker både i Norge, Sverige og Belgia, og igjen har de truffet blink.

Debutalbumet til Texum, Different strokes for different folks, kom ut i februar i 2007. Nå, i 2015, slippes det nye albumet "Texum".

– Det har vært viktigere for oss å få til et sluttresultat som vi synes er bra, enn å tenke på hvor lang tid det har tatt. Nå er vi veldig fornøyd og vi har fått til det vi ønsket med denne plata, sier gitarist i bandet, Dag E. Håvimb, til NRK.

Debutalbumet til Texum, Different strokes for different folks, kom ut i februar i 2007. Albumet ble produsert og spilt inn av gitarist Håvimb, assistert av producer Pål Brekkås og vokalist Bård Sande. Plata fikk god kritikk i flere land, og det får også den nye med samme navn som bandet selv.

Har skapt sin egen «sound»

Bård Sande

Vokalist i Texum, Bård Sande.

Foto: Tone Iversen / NRK

Nå er medlemmene i oppdalsbandet Texum ferdig med den vanskelige andreplata. En prosess som har tatt åtte år.

Bandet begynte å skrive låter til det andre albumet rett etter den første plata var gitt ut, men flere ting har tatt oppmerksomheten til bandet i mellomtiden.

– Vi har tatt vare på barna våre og vært opptatt av å ikke reise fra dem, men dette har også gitt inspirasjon til låtene, sier vokalist Sande til NRK.

Han forteller at låtene på plata er inspirert av stemningsfull americana.

– Vi har vært en kjerne i bandet i ganske lang tid, så jeg vi si at vi også har klart å skape et eget uttrykk både vokal- og instrumentalmessig. Jeg synes vi har fått til en varm sound, gode melodier og en fin harmoni, sier Sande.

Texum

Den første plata til bandet Texum kom ut i 2007.

Foto: Richard Sagen

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.