Brukte en kvart million på Berlin-tur

Trønderenergi nedbemanner og har varslet kutt i utbyttet. Samtidig brukte selskapet 250 000 kroner på å sende 14 personer på konferanse i Berlin.

Trønderenergi
Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

Forrige uke sendte Trønderenergi 14 personer til Energi Norges tredagers kraftkonferanse i Berlin.

Turen til Berlin kostet konsernet 250 000 kroner. Samtidig sliter konsernet med lønnsomheten, nedbemanner og har varslet kraftig utbyttekutt,skriver Dagens Næringsliv.

Får betydelig kritikk

Trønderenergi er eid av 24 kommuner i Sør-Trøndelag samt Nordmøre Energiverk, og produserer, overfører og selger kraft.

Eierkommunene har bedt kommunerevisjonen om å gjennomføre en selskapskontroll. I rapporten som nå foreligger får både administrasjon, styre, bedriftsforsamling og eiere kritikk. Mye av kritikken går på organiseringen.

Selskapet har hatt store utfordringer etter fusjonen med Trondheim Energi Nett i 2010, går det fram i den nye rapporten.

– Interessante temaer

Totalt var 350 personer fra den norske kraftbransjen tilstede under konferansen i Berlin.

Trønderenergi var blant kraftkonsernene som hadde flest deltagere til stede, og de fleste deltakerne kom fra styret.

– En del av temaene var interessante for styret, som skal ta store investeringsbeslutninger fremover, sier styreleder i Trønderenergi, Per Kristian Skjærvik, til Dagens Næringsliv.

Video fra Trøndelag

Åpen dag hos RBK på Lerkendal
Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes