Boligmesse kan gi trafikkaos i Trondheim

Arrangøren venter opp mot 15.000 besøkende til helgas boligmesse i Trondheim spektrum. Det kan bli kaos i sentrumstrafikken.

Biler foran Trondheim spektrum

FRYKTER KAOS: Den kan bli kaotisk her i Klostergata i Trondheim i helga, og i andre sentrumsgater, på grunn av ei populær messe i Trondheim spektrum i helga.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Både politiet og arrangøren av messa oppfordrer besøkende i helga til å holde seg unna Klostergata når de leter parkeringsplass.

– Blir det for stort trykk i Klostergata, kan trafikken stanse helt opp. Vi anbefaler alle messegjester om å kjøre kollektivt, sier overbetjent Morten Johnsen. Han mener folk like godt kan styre unna parkeringa ved Trondheim spektrum også, hvor det sikkert fylles opp først.

Johnsen setter sin lit til at folk utviser godt trafikkvett. Politiet har ikke ekstra bemanning som følge av en eventuell i helga.

Klargjøring boligmesse

Boligmessa i Trondheim er blitt den nest største i landet.

Besøkstallet doblet på fire år

Kanskje kan så mange som 13-15.000 besøkende kommer til bolimessa i Trondheim spektrum denne helga. Prosjektleder Rudi Rørstad er i likhet med politiet opptatt av at folk tar seg kollektivt fram til Trondheim spektrum.

– Utviklinga går én vei, i fjor besøkte 12.000 messa. Interessen for bolig har skutt i været de siste åra. Vi regner med at besøkstallet har doblet seg på fire år, og det kan bli mye biltrafikk av det.

Rørstad støtter fullt ut politiets vurdering om at kollektiv transport kan lønne seg om man skal til boligmessa.