Hun blir Frøyas nye ordfører

Det er nå klart at Berit Flåmo, Arbeiderpartiet, blir Frøyas neste ordfører.

Berit Flåmo
Foto: privat

Berit Flåmo blir ordfører, etter at forhandlingene med Høyre ble avslutta i natt. Martin Nilsen fra Høyre blir varaordfører.

Det nye kommunestyret skal konstituere seg 20. oktober, og Flåmo vil foreløpig ikke si noe om hvem som kommer med i formannskap eller andre politiske lederstillinger i Frøya.

– Jeg gleder meg!

I god tid før 20. oktober kommer de to samarbeidspartiene til å legge fram ei samarbeidserklæring som vil synliggjøre hvilke saker de kommer til å prioritere.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt og er svært glad for å ha fått med et lag som er opptatt av å skape stabilitet på Frøya, sier Berit Flåmo.

Det har en tid vært turbulens i kommunepolitikken på Frøya. Arbeiderpartiets tidligere ordfører, Hans Stølan, trakk seg fra lista til høstens kommunestyrevalg etter oppfordring fra styret i Frøya Arbeiderparti.

Deretter ble Berit Flåmo, av et enstemmig styre, valgt som Arbeiderpartiets ordførerkandidat.

Får flertall i kommunestyret

Etter valget ble det klart at Arbeiderpartiet fikk 40,5 % av stemmene, Høyre 8,4 %. Dette gir Arbeiderpartiet 10 representanter og Høyre 2, så da får de to partiene flertall i kommunestyret som består av 23 representanter.

De siste fire åra har Arbeiderpartiet samarbeidet med SV. De har ikke hatt flertall i kommunestyret.

– Vi har hatt kontakt med både SV og Senterpartiet angående samarbeid, men har kommet til at vi vil få til et best samarbeid med Høyre, sier Flåmo.

Hun poengterer at det ikke er på grunn av størrelsen, men på grunn av politikken Ap nå ønsker å samarbeide med Høyre.

– Vi har mange felles saker som begge parter ønsker å prioritere, så det er først og fremst politikken som gjør at vi nå har funnet sammen.

Hun sier at prosessen de to partiene har hatt har vært svært god, og at begge parter er godt fornøyd.

– Vi tenker likt

– Dette vil bli en stabil fireårsperiode. Vi merker at vi tenker likt og vil prioritere de samme sakene, og det er trygt å være i flertall i kommunestyret, sier påtroppende ordfører Berit Flåmo.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.