Hopp til innhold

Ber ordføreren trekke seg fra lista

Styret i Frøya Arbeiderparti vil at deres egen ordfører skal trekke seg fra lista. Det skjer etter at han flere ganger har unnlatt å betale kommunale avgifter.

Hans Stølan

Ordfører på Frøya, Hans Stølan, er av sitt eget parti bedt om å trekke seg fra lista.

Foto: Petter Vidar Vågsvær

Ordfører Hans Stølan oppholder seg i utlandet, men kommer hjem i morgen. I går fikk han beskjed fra partiledelsen om at de ønsker at han skal trekke seg fra lista foran høstens valg.

- Gir dårlige signaler

Frøya arbeiderparti

Frøya Arbeiderparti har anmodet ordfører Hans Stølan om å trekke seg fra lista.

Foto: Petter Vidar Vågsvær

- Vi har besluttet å be ordføreren om å trekke seg fra lista. Det skjer etter en helhetsvurdering basert på de siste dagers hendelser, sier leder i Frøya Arbeiderparti Frodde Reppe til NRK.no.

Ledelsen hadde ekstraordinært møte i går kveld etter at NRK Trøndelag fortalte om ordførerens betalingsvegring.

Siden 2008 har Frøya kommune via Fosen tingrett sendt ordføreren begjæring om tvangssalg tre ganger etter at renovasjon og andre kommunale avgifter ikke ble betalt. Den fjerde blir sendt i disse dager.

- Vi må ha ro i kommunen med rådmannen i spissen, dette skaper uro og det gir ikke noen god arbeidssituasjon. Denne situasjonen gir heller ikke noen gode signaler til de som bor på Frøya, sier Reppe.

- Hvorfor kunne de ikke vente

Til nettstedet froya.no reagerer ordfører Hans Stølan på at partiet ikke ventet med å ta en beslutning til han kom hjem fra reise.

- Hvorfor kunne ikke styret i partiet vente med å ta beslutninger til jeg kom hjem og kunne få muligheten til å forklare meg, sier Stølan til nettstedet.

Årsaken til at han ikke har betalt avgiftene til kommunen forklarer han med betalingsvegring etter et samlivsbrudd.

- Jeg har ikke til hensikt å ta pause fra jobben som ordfører på Frøya. Jeg skal stå på videre til perioden er over, og gjøre den jobben jeg er valgt til, sier Stølan.

Partiet venter nå på utspill fra ordføreren.

- Jeg vet ikke om han vil følge anmodningen vår. Han har sagt at han ikke har tatt stilling til dette enda. Det har jeg full forståelse for, han må få samle tankene sine. Han skal få tid til å vurdere hvordan han skal løse dette.

- Kjent psykisk lidelse

- Dette er en kjent psykisk lidelse. Det blir også kalt ”finansfobi” eller ”konvoluttskrekk” og det er absolutt ikke noe galt med folk som har slike lidelser, sier Hans Stølan til froya.no.

Ordføreren har de siste dagene fått kritikk for den manglende betalingen, og det er stilt spørsmål om han er skikket til å være ordfører som følge av betalingsvegringen.

- Heldigvis vet jeg at det er mulig å gjøre noe med denne fobien ved relativt enkle grep. En vond krise kan også være en verdifull erfaring, sier Stølan.

Det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med ordfører Hans Stølan.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.