– En opptur å komme tilbake

Mushaga Bakenga mener han kom tilbake til Rosenborg på det perfekte tidspunkt.

Bakenga

– Jeg har lært mye på de årene jeg var borte. Nå kan jeg vise at jeg har blitt en sterkere person og spiller, sier Bakenga.

Foto: NRK

– Det er godt å være tilbake. Det er som å være borte ganske lenge og så komme hjem til det vante og trygge. Jeg er veldig glad for å være tilbake, sier Mushaga Bakenga.

Han signerte tidligere i sommer ny kontrakt med Rosenborg. Spissen scoret 16 mål på 47 kamper for Rosenborg mellom 2009 til 2011, før han dro til belgiske Club Brugge. Bakenga takket for ny kontrakt ved å score to mål mot Haugesund i sin første kamp etter signeringen.

– Det går veldig bra med klubben nå, så det er egentlig et perfekt tidspunkt å komme tilbake på. Jeg har lært mye på de årene jeg var borte. Nå kan jeg vise at jeg har blitt en sterkere person og spiller, sier Bakenga.

Lengter ikke etter utlandet

Bakenga har smakt på profftilværelsen i utlandet, men forteller at det nå føles riktig å spille fotball i den norske eliteserien.

– For meg er det en opptur å bli rosenborgspiller igjen. Jeg er 23 år og det er kanskje tolv-tretten år igjen av min karriere. Akkurat nå er Rosenborg det beste stedet å være for meg.

Rosenborg-Haugesund

Mushaga Bakenga mener støtten og entusiasmen Rosenborg nå får er helt ekstrem.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Bakenga har ingen hast med å følge etter sine tidligere lagkompiser som spiller i utlandet.

– Jeg tenker ikke på det nå. Nå tenker jeg at jeg skal spille godt og være her i noen år, forhåpentligvis. De siste fire årene har lært meg at det ikke hjelper å tenke på det som kommer, men fokusere på det som skjer nå. Det er da man gjør det best, sier han.

Før Bakenga kom tilbake til Rosenborg var han i Club Brugge, men ble lånt ut til diverse andre klubber, nå sist til Molde.

Klar for kamp på Kypros

Tirsdag er det klart for returoppgjøret i mesterligakvalifiseringen mot APOEL på Kypros. Å spille på Kypros er ikke noe nytt for Bakenga. Han var med i kampen mot AEK Larnaca i 2011.

– Jeg husker det som veldig tungt. Det var varmt da også, forteller Bakenga.

Den gangen endte kampen 2-1 til Larnaca og Rosenborg ble slått ut av Europa Leauge. Med denne kampen friskt i minne vet Bakenga at de ikke kan ta lett på temperaturforskjellene mellom Trondheim og Kypros.

– Det er veldig stor forskjell å spille i 20 grader og 30-40 grader. Det koster mye mer krefter og du må være mye mer fokusert. Når vi kommer til Europa er det de små detaljene det handler om, sier Bakenga.