NRK Meny
Normal

Avlyser 1. mai i Steinkjer

Det blir ingen markering av 1. mai i Steinkjer i år. Årsaken er liten interesse for å hjelpe til med arrangementet.

Interiør LO-kontoret i Steinkjer. Faner på lager. Eksteriør Samfunnshuset i Steinkjer.

LO dropper årets markering i Steinkjer.

I et leserinnlegg i Trønder-Avisa fredag skriver styret for LO i Steinkjer og omegn at de ikke ser råd for å ta på seg 1. mai-arrangementet denne gangen.

Håper på 2017

– Styret i LO i Steinkjer og omegn har et mål om å få gjenopprettet en 1. mai-komite på Steinkjer. Alle interesseorganisasjoner og samarbeidspartnere med tilknytning til 1. mai er velkommen til å vise sin interesse og bli med å arbeide for at 1. mai 2017 blir året da Internasjonalen igjen spilles i våre gater så den kan høres langt utover bygrensa, skriver styret.

Etter det NRK kjenner til er det stort sett de samme personene som har stått bak arrangementet de siste årene. Nå har de gått lei.

Åge-konsert

– Dette er ikke noe man tar lett på, men når drahjelpen er så liten som den er i forkant av arrangementet, så må det på ett tidspunkt si stopp for de enkeltpersonene som hvert år har stått på for å få denne feiringen trygt i havn, heter det i innlegget.

– På 80-tallet var der 1. mai-konsert med Åge Aleksandersen på Steinkjer! 1. mai-tog var en selvfølge, og det ble avholdt valg på hvem som fikk den store æren av å bære fane i toget, står det i leserinnlegget fra LO i Steinkjer og omegn.

1. mai i Steinkjer

1. mai er blitt markert i Steinkjer i flere tiår, men i år blir det ikke noe arrangement. Her et glimt fra arrangementet i 2011.

Foto: Ingerid Salvesen / NRK