Asfalterer Torvet og Bakklandet

Toppidrettsveka avgjøres med jaktstart i Trondheim på lørdag. Det krever ny asfalt rundt soluret på Torvet, og på Bakklandet dekkes 200 meter med brostein av asfalt.

Det legges asfalt rundt statuen på torget i Trondheim

Når 150 rulleskiløpere skal innta byen trengs det en midlertidig oppgradering.

– Rulleski og brostein er en dårlig kombinasjon, så vi legger asfalt. Det skal bli en sikker løype til de som skal gå her på lørdag, sier distriktsleder Morten Aspnes i Veidekke industri.

Toppidrettsveka startet i går i Kristiansund. Rulleskikonkurransen avsluttes i Trondheim med jaktstart på lørdag, og når 150 rulleskiløpere inntar byen trengs det altså en midlertidig oppgradering.

Fjernes i neste uke

Asfalten blir fjernet fra Bakklandet og soluret rundt Torvet i neste uke.

– Vi legger grus og duk under asfalten, så brosteinen ikke blir ødelagt. Byen vil være tilbake i normal stand på mandag, lover Aspnes.

– Hva koster dette?

– Jeg vil ikke kommentere hva det koster. Jeg vil heller si at Veidekke synes det er veldig artig å bidra til et slikt arrangement, og få vist frem Trondheim fra en meget fin side.

Regninga for asfaltlegginga blir tatt av et spleiselag blant sponsorene hvor Veidekke er en av hovedsponsorene.

LES: Forventer 25 000 i bybildet

– Blir en suksess

Leder Oddbjørn Bruland i arrangementskomiteen i Toppidrettsveka i Trondheim er sikker på at rulleskirennet blir en suksess.

– Vi har hatt møter med instansene i byen. Blant annet har Veidekke og Trondheim parkering gjort en fantastisk jobb, og værmeldingene ser også lovende ut. Vi har gjort vårt beste, sier Bruland.

LES: Asfalterer Torvet og Bakklandet