NRK Meny
Normal

Åpner for bompenger på Innherred

Ordføreren i Verdal går inn for bompengefinansiering av ny E6 mellom Steinkjer og Trondheim.

Bjørn Iversen
Foto: Åsmund Brygfjeld

- Det er ingen som liker bompenger, men jeg tror det er nødvendig for å bedre standarden på E6 mellom Trondheim og Steinkjer, sier Bjørn Iversen til NRK Trøndelag.

Næringsutvikling

Iversen mener en moderne vei er viktig for næringsutviklinga i regionen, særlig når det gjelder etablering av store logistikkbedrifter.

- Jeg ser hvor lett det er å trekke sør for Trondheim etter at Orkdal fikk en moderne vei. Eksempelvis kjemper vi for å få et stort, midtnorsk slakteri og i denne type spørsmål er dette viktig, sier Bjørn Iversen.

Motvillig

Denne uka skal Innherred samkommune bestemme hvilke veier de vil ha øverst på prioriteringslista når den nye nasjonale transportplanen skal sys sammen. I kveld diskuteres saken i kommunestyret i Verdal. En ny E6 som delvis er bompengefinansiert er en kamel arbeiderpartiordføreren kan svelge:

- Det handler om ta stilling til hvordan en skal få til en bedre standard på E6 så fort og så bra som mulig. Og da er noen av oss som motvillig har kommet fram til at vi ikke får til dette løftet uten bompenger som ellers i landet, sier Bjørn Iversen, ordfører i Verdal.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.