NRK Meny
Normal

Ap-politiker blir rådmann i Orkdal

Ingvill Kvernmo går i farens fotspor når hun blir rådmann i Orkdal kommune.

Ingvill Kvernmo

Bystyrkemedlem for Arbeiderpartiet i Trondheim, Ingvill Kvernmo, er innstilt som ny rådmann i Senterparti-kommunen Orkdal.

Formannsskapet i Orkdal har innstilt Ingvill Kvernmo (37) som ny rådmann. Det ble offentliggjort mandag kveld. Den endelige avgjørelsen tas av kommunestyret onsdag.

Kommunen får ny rådmann igjen etter bare kort tid: Morten Wolden sa opp som rådmann noen måneder etter tiltredelsen, til fordel for samme jobb i Trondheim kommune.

– Går ikke i arv

Ingvill Kvernmo er bystyremedlem for Arbeiderpartiet i Trondheim. Hun er bosatt i Trondheim, og kommer fra jobben som direktør for bedriften Bygg og anlegg.

Kvernmo er datteren til direktøren ved St. Olavs Hospital, Nils Kvernmo. Han har selv vært rådmann i Orkdal.

– Rådmannstillingen går ikke i arv. Når formannsskapet har innstilt meg, har de nok gjort det på bakgrunn av min erfaring, sier Kvernmo.

Vært spent lenge

Dersom hun får jobben, vil hun jobbe for at orkdalsregionen blir en enda sterkere nærings- og bokommune.

– Rådmannsstillingen i Orkdal er en veldig spennende jobb. Orkdal er i vekst, og det er mange utfordringer knyttet til kommunen. Ny kommunestruktur er én av dem, sier Ingvill Kvernmo.

Hun påpeker at hun ikke har fått jobben ennå, men at hun setter stor pris på at formannsskapet har innstilt henne.

– Jeg ble veldig glad da jeg fikk telefonen om dette i kveld. Jeg har vært spent lenge, sier Kvernmo.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.