Anne Marit Mevassvik er den nye AP-lederen i Trøndelag

Lederskiftet skjedde under styremøtet på Stjørdal fredag ettermiddag.

Anne Marit Mevassvik tar over som leder i Trøndelag Ap etter Karianne Tung.

Anne Marit Mevassvik tar over som leder i Trøndelag Ap etter Karianne Tung.

Foto: Rune Petter Ness

Fredag var det klart for møte i interimstyret i Trøndelag Ap, hvor den nye fylkeslederen skulle velges. Som flere representanter fra Trøndelag Ap hadde spådd på forhånd, ble det Anne Marit Mevassvik som ble valgt til Karianne Tungs erstatter.

– Jeg har sagt ja til å ta på meg jobben som midlertidig leder frem til det ordinære årsmøtet i april. Det er en oppgave jeg vet blir spennende og som er utrolig viktig. Nå skal vi fortsette jobben vi har startet med å bygge organisasjonene sammen, sier Mevassvik.

Tung avtropper

Det var tidlig oktober i fjor at Karianne Tung ble valgt som konstituert leder, og planen var at hun skulle inneha vervet til det første årsmøtet i april. Men ettersom Tung fikk ny jobb ved NTNU, valgte hun å fratre vervet. Mevassvik sitter dermed frem til det ordinære årsmøtet i april.

– Styret er enstemmig. Anne Marit er et dyktig menneske og tilbakemeldingene fra folk er at hun er den beste til å ta skuta videre, sier avtroppende leder Karianne Tung til NRK.

– En av våre dyktigste politikere

Hun skryter utelukkende av etterfølgeren sin.

– Hun er i stand til å styre denne skuten med klok hånd. Jeg har visst i mange år at hun er en av våre dyktigste politikere, så jeg er glad for at hun har tatt på seg dette, sier Tung.

Gruppe- og fylkesleder

Mevassvik regnes av flere som en av arkitektene bak sammenslåingen av Sør- og Nord-Trøndelag fylker. Hun var også en av de fremste kandidatene til fylkesordførervervet i nye Trøndelag, men ble isteden gruppeleder for partiets fylkestingsgruppe.

– Er det hensiktsmessig med en fylkesleder som også er gruppeleder?

– Det har jeg ingen formening om. Jeg skal over i ny jobb og jeg antar at valgkomiteen vil ta stilling til slike prinsipielle spørsmål, svarer Tung.