Anders Bardal har fått ny jobb

Pengene har rullet inn etter hoppsuksessen. Også i fremtiden vil Anders Bardal ha nærkontakt med store summer.

Anders Bardal

Anders Bardal blir bankmann når hoppkarrieren er over.

Foto: Lovric, Primoz / NTB scanpix

Anders Bardal har allerede lagt planer for yrkeskarrieren etter at hoppskiene er lagt på hylla.

Jobben som finansrådgiver i Sparebank1 i hjembyen Steinkjer ligger og venter på 31-åringen, uavhengig om storhopperen tar ett eller flere år i bakken.

– Jeg vil ikke sette noen dato for når jeg legger opp. Da ville jeg slite med å holde trøkket oppe hele karrieren ut. Jeg tar én sesong av gangen; jeg kan gi meg til våren, eller holde på både ett og to år til, sier Anders Bardal til Adresseavisen.

Økonomiutdannelse i bunnen

Mens mange toppidrettsutøvere bruker all energi på idretten, bestemte steinkjerbyggen at han ville ha flere kort på hånden da han flyttet til Trondheim for drøyt ti år siden.

Bardal startet på en bachelorgrad i økonomi i 2003 som han avsluttet i 2009.

– På grunn av hoppingen tok det lengre tid å bli ferdig enn i normale studieløp. Men det er veldig godt å ha den i bunnen. Og at jeg har skaffet meg jobb når karrieren er over, gir meg en trygghet, sier Bardal til avisa.

Maste om jobb

Han legger ikke skjul på at han var pågående overfor banken for å få dem til å sette av en jobb til ham. Bardal er lettet og glad over at en fast jobb venter på ham når hoppkarrieren er historie.

Bardal har allerede hatt sin første jobb i banken.

– Jeg fungerer som tilkallingsvikar for øyeblikket. Jeg har holdt litt foredrag og slikt, sier han til Adresseavisen.

Akkurat nå er Bardal på sesongoppkjøringens siste treningssamling i Oslo. Til helgen starter verdenscupen i tyske Klingenthal.