Ny Arnstad sentral i Senterpartiet

24-åringen Ada Arnstad fra Skatval i Nord-Trøndelag ble i dag enstemmig innstilt som ny leder for Senterungdommen. Hun er niese av parlamentarisk leder Marit Arnstad.

Ada Alstad fra Skatval er innstilt som ny leder for Senterungdommen
Foto: Senterpartiet

– Det er utrolig stas å få den tilliten fra valgkomiteen. Det betyr mye for de er en dyktig gjeng som representerer hele landet, så det er jeg veldig glad for. Samtidig går vi inn i et valgår. Det er muligheter for at Senterpartiet går inn i regjering. Da kommer Senterungdommen til å spille en utrolig viktig rolle i hvilken retning landet skal gå i, og da vil jeg gjerne lede an, sier Ada Arnstad da NRK Trøndelag ringer for å gratulere.

Meldte seg inn som 14-åring

Ada Arnstad har vokst opp med Senterpartiet. Hun er niese av Marit Arnstad, som for tiden er parlamentarisk leder for Senterpartiet. Moren Eli Arnstad har også solid Sp-bakgrunn, og var vararepresentant på Stortinget for partiet på 1980- og 90-tallet.

Som fjortenåring meldte Ada Arnstad seg inn i partiet. Hun har vært leder for Senterungdommen i Stjørdal, vært internasjonal leder for ungdomsorganisasjonen og de to siste åra har hun vært politisk nestleder i sentralstyret

Ada Johanna Arnstad

Ada Johanne Arnstad

Vil ha regjeringsskifte

– Hvilke politiske ambisjoner har du?

– Jeg ønsker å få gjennomslag for Senterungdommens politikk. Norge skal være et godt land å bo i. Det jeg er mest bekymra for nå er at vi har ei regjering som raserer tryggheten rundt om i landet. Beredskapen forsvinner raskt, både gjennom politireformen, nedleggelse av lokalsykehus og lignende. Det syns vi er uakseptabelt og vi trenger et regjeringsskifte for å få landet på rett kurs igjen.

Marit Arnstad (Sp) på kontoret sitt på Stortinget

Marit Arnstad er tante til Ada Arnstad.

Foto: Siv Sandvik / NRK

– Og nå skal du utfordre tanten din om førsteplassen på Stortingslista i Nord-Trøndelag?

– He he, nei jeg føler meg godt representert gjennom henne.

Valget vil skje på Senterungdommens landsmøte som arrangeres i Stavanger den første helga i november.