«Snytt» for distriktssendinger etter kanalendring

Flere TV-seere fikk ikke sett distriktssendingene på NRK 1 klokken 18.45 tirsdag kveld. Dette skyldtes at leverandøren Canal Digital hadde stokket om på kanallisten sin.

Mange Canal Digital-kunder fikk ikke sett Midtnytt kl. 18.45. Her er tirsdagens sending.

SE SENDINGEN: Flere TV-seere i Midt-Norge fikk ikke med seg Midtnytt klokken 18.45 tirsdag. Her kan du se hele sendingen.

Det mange seere trodde var en teknisk feil, skyldtes at de så på feil kanal – fordi NRK 1 med distriktssendingene ikke lå på sin vante plass.

– Det er gjort endringer i kanallisten vår i dag. Nå ligger distriktssendingen på kanalvalg 999, mens HD-kanalen NRK 1 ligger på kanal nummer én, sier Per Aril Meling, informasjonssjef i Telenor, som eier Canal Digital.

Per Aril Meling

ENDRINGER: – Det er gjort endringer i kanallisten vår i dag, sier Per Aril Meling, informasjonssjef i Telenor, som eier Canal Digital.

Foto: Telenor

– Det er sannsynligvis denne endringen som har gjort at mange ikke har fått sett den lokale sendingen, forklarer han.

«Telefonstorm» hos distriktskontorer

Flere seere rundt om i Norge varslet NRKs distriktskontorer raskt etter at sendingen hadde startet klokken 18.45. Feilen gjaldt blant annet for kunder i Midt-Norge, Hordaland og Troms og Finnmark.

Deskene hos NRK Trøndelag og NRK Hordaland opplevde den reneste telefonstormen.

I stedet for nyhetene fra sitt distrikt fikk seerne i disse områdene se NRK Østlandssendingen, distriktsnyhetene for Oslo og Akershus.

– Canal Digital har ikke fått mange tilbakemeldinger fra kunder, opplyser Meling.

– Varslet godt nok

Etter at seere begynte å innse at feilen skyldes endringer i kanallisten, har flere tatt kontakt med NRK lokalt og uttrykt skuffelse over dårlig varsling fra Canal Digital.

Catharina Kokkim

ANNEN FEIL: – Etter endringen vi gjorde i dag, er det problemer i noen dekodere med å svitsje fra kanal fra 1 (NRK 1 HD) til 999 (hvor distriktssendingene ligger), sier informasjonssjef Catharina Kokkim i Canal Digital

Foto: Telenor

Selskapet sier på sin side at de har varslet kundene godt nok om kanalendringen.

– Ja, vi mener det. Det er også lagt ut informasjon på nettsidene våre. Men vi vet at informasjonen ikke alltid er god nok, sier Meling.

Han råder nå folk til å legge til NRK 1 med sin distriktssending i «favorittlisten» på dekoderen sin.

Dekoderfeil

Enkelte kunder av Canal Digital opplever tirsdag kveld fortsatt problemer som ikke skyldes kanallisten, men som er av teknisk art.

– Etter endringen vi gjorde i dag, er det problemer i noen dekodere med å svitsje fra kanal 1 (NRK 1 HD) til 999 (hvor distriktssendingene ligger), opplyser informasjonssjef Catharina Kokkim i Canal Digital til NRK.

I stedet for å svitsje med «piltast opp» på fjernkontrollen, ber hun folk om å manuelt taste inn kanal 999. Da kommer du til distriktssendingen.

– Vi har satt folk til å jobbe med å løse denne feilen, og prøver å få løst den så raskt som mulig. Men problemet blir nok ikke løst i kveld, beklager Kokkim.