NRK Meny
Normal

«Selfies» skapte blest om jobbing i Trøndelag

Bedrifter fra Trøndelag viste seg frem for studentene på Trøndelagsdagen på Clarion Brattøra i Trondheim. Aldri før har så mange bedrifter deltatt med egen stand.

Bedrifter fra Trøndelag viste seg frem for studentene på Trøndelagsdagen på Clarion Brattøra. Aldri før har så mange bedrifter deltatt med egen stand.

SE VIDEO: Studentene Karoline Egholm og Julie Refseth tar en selfie til konkurransen om en tur til Amsterdam på Trøndelagsdagen.

– Det er mer å velge i enn det jeg visste om fra før, sier student Karoline Egholm til NRK.

Karoline Egseth og Julie Refseth

MER Å VELGE I: – Det er mer å velge i enn det jeg visste om fra før, sier student Karoline Egholm (t.v.), som er på Trøndelagsdagen sammen med Julie Refseth.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Hun og venninnen Julie Refseth er på Trøndelagsdagen på hotellet på Brattøra. De har akkurat tatt en selfie til konkurransen om en tur til Amsterdam.

Konkurransen slår an blant de 1500 studentene: Det å vekke interessen deres er viktig - slik får bedriftene vist hva regionen kan by på.

– Vi ønsker å fortelle om flyrutetilbudene på Værnes. Flyruter er viktige for en regions bomessige attraktivitet, og de er også viktige for næringslivet, sier Nina Julianne Jensen i Avinor.

(Saken fortsetter under bildet)

Frank Wetland i Teekay Petrojarl snakker med studenter

KNYTTER KONTAKT: Frank Wetland i Teekay Petrojarl snakker med studenter på Trøndelagsdagen.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Trenger ingeniører

Det er kamp om de dyktige studentene på Trøndelagsdagen.

Ett av selskapene som forsøker å fange studentenes oppmerksomhet er trønderske Teekay Petrojarl, som har oljeproduksjonsskip. Selskapet trenger hele tiden gode ingeniører:

Bernt Erland Fridell

LIKER TRØNDELAGSDAGEN: – Det er en enkel måte å komme i kontakt med bedriftene på, også for å kunne stille spørsmål, synes student Bernt Erland Fridell om Trøndelagsdagen.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

– Ja, det er viktig. Det er derfor vi beholder teknologisenteret vårt i Trondheim. Det er her vi har lettest tilgang på gode ingeniørere, og det er også internasjonalt relativt billig å ha ingeniører i Trondheim, forklarer Frank Wetland i Teekay Petrojarl.

En av studentene som snakker med Wetland er fornøyd med Trøndelagsdagen:

– Det er en enkel måte å komme i kontakt med bedriftene på, også for å kunne stille spørsmål, synes student Bernt Erland Fridell.

En jobb i Teekay Petrojarl virker som en interessant mulighet, mener han.

Ønsker å få flere til å bli

Berit Rian, administrerende direktør for Næringsforeningen i Trondheim

MARKERING: – Vi er kanskje ikke flinke nok til å markere oss overfor alle studentene vi har, sier Berit Rian, administrerende direktør for Næringsforeningen i Trondheim.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Trøndelagsdagen er det lokale næringslivets viktigste arena for å rekruttere nyutdannede. Dette er fjerde gangen den arrangeres.

– Vi har veldig mange små og mellomstore bedrifter i Trøndelag. Vi er kanskje ikke flinke nok til å markere oss overfor alle studentene vi har, vedgår Berit Rian, administrerende direktør i Næringsforeningen i Trondheim.

– Bare i Trondheim har vi 35.000 studenter. Bare ved å få en litt større andel av disse til å ønske å jobbe i Trondheim eller Trøndelag etter at de er ferdig med studiene, har vi kommet langt på vei, legger hun til.

Video fra Trøndelag

Slik gikk det med Mette Vollan i uværet.
Skiheisen i Vintervannskleiva åpen igjen.
På gata i Trondheim krysser folk fingrene for at Petter Northug kommer seg til OL i Sør-Korea.