NRK Meny
Normal

– Vanvittig godt betalt

Daniel Krogstad banket ballen i krysset og avgjorde for Ranheim med to flotte scoringer. Kåre Ingebrigtsen synes Glimt var best, men er overrasket over Ranheims høye tabellplassering.

Kåre Ingebrigtsen
Foto: Mari Langva

Laster innhold, vennligst vent..

Det var utvilsomt Bodø-Glimt som kom best i gang på Ranheim Idrettspark med høyt tempo og et voldsomt press. Glimt hadde en rekke sjanser og det så stygt ut da Thiago Martins scoret etter 20 minutter. Likevel stakk Ranheim av med poengene, etter to mål av Daniel Krogstad.

Video Ranheim - Bødø/Glimt

VIDEO: Se sammendrag av kampen.

Per Joar Hansen snakket mye om marginer etter kampen:

– I første omgang var Bodø-Glimt klart bedre enn oss og fikk styre alt for mye. Bodø-Glimt er et godt lag, og vi var passive spesielt i forsvarsspillet. Vi fikk ikke satt noe førstepress og de spilte oss veldig lave. Når vi først vant ballen ble det veldig langt til målet. Vi var urolige med ballen og hadde knapt en målsjanse. I andreomgangen kom vi høyere opp på banen, fikk større agressivitet i forsvarsspillet og ble mye mer kompakte. Vi var litt heldige og fikk 1-1, og så er det små marginer mot slutten med den 2-1 scoringa, men vi var der og fikk tippet kampen i vår favør.

Fikk gutta kjeft i pausen?

– Nei, det fikk de mot Løv-Ham for fjorten dager siden. Vi kan jo ikke drive å kjefte dem opp hele tiden heller. De vet selv at de var dårlige. I dag handlet det mer om å få fokuset på det vi skulle gjøre. Og så fikk vi gjort noen bytter så vi fikk mer løpskraft med Jo Sondre Aas, Geir Holte og Albert Berbatovci - som var med å snudde kampen. At vi vinner igjen er jo veldig bra, for vi har ikke vært spesielt gode i det siste kampene. Men gutta står på og jobber hardt. I dag er det litt tilfeldig, men vi drar i land en trepoenger.

Så flaks var en medvirkende årsak?

- Ja, litt marginer er det jo. Jeg synes det er en uavgjortkamp, der Bodø-Glimt var best i første omgang og vi gjør en ok andre omgang. Bodø-Glimt er et godt lag så uavgjort kunne vært et rettferdig resultat, men vi hadde marginene på vår side og tok tre poeng i stedet for ett.

Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen var ikke helt enig i den analysen.

– Vi åpnet desidert best. Klart bedre enn Ranheim. Vi scoret, slapp oss litt bakpå og ble for dårlige på andreballene. Ranheim slår jo veldig mye langt, men de skapte jo ingenting. I andre omgangen spilte vi på oss et par overganger og de scorte på en av dem. Ellers var vi best, men fikk ikke mål. Det er typisk at de, fem minutter før slutt, får århundrets treff og at ballen kryper inn i krysset. Det er tungt, men sånn er fotballen. Jeg synes vi var det beste laget hele kampen og at Ranheim får vanvittig godt betalt.

Er du overrasket over at Ranheim gjør det så bra?

– Det er overraskende at de ligger så høyt på tabellen. De har hatt voldsom flyt og vært flinke til å avgjøre kamper. Det har ikke vi.

Laster innhold, vennligst vent..