– Trodde det var en fugl

Lørdag morgen hørte Gunhild Digre en rar lyd, da hun gikk ut for å sjekke hva det var ble hun litt overrasket.

Gunhild Digre fikk lørdag formiddag endelig høre hva reven sier.

Gunhild Digre fikk høre revens rop for første gang, og slik holdt den på i flere minutter.

Gunhild Digre er fra Trondheim, men er for tiden på ferie i Halsa på Nordmøre. Lørdagsmorgen hørte hun en rar lyd hun ikke hadde hørt før når hun gikk ut på verandaen.

– Jeg trodde det var en storfugl, og lyden ble sterkere og sterkere, forteller hun.

– Ikke en koselig lyd

Det var en rev som sirklet rundt utenfor huset, og Gunnhild tror kanskje den lette etter barna sine, siden det så ut som reven var litt stresset.

– Det var en litt sår og skarp lyd. Jeg trodde ikke det var reven som lagde lyden, den hadde ikke en veldig koselig klang, sier hun.

Rev har Gunhild sett før, men hun har aldri hørt lyden av en. Og datteren Mina på 9 år syntes lyden fra reven var litt snål.

Gunhild og Mina Digre

Gunhild og Mina syntes begge at lyden fra reven var spesiell.

Foto: Privat

– Det første jeg tenkte var på den sangen, og datteren min har fått dilla på den etter jeg viste henne videoen av reven.

Siden solen tittet frem var familien på vei til å starte dagen og komme seg ut i sola når den rare lyden fra reven plutselig skrek gjennom lufta.

– Reven er generelt ganske sky, men den brydde seg ikke om meg selv om den så meg. Den holdt på ganske lenge, kanskje to til tre minutter, i hvert fall lenge etter jeg sluttet å filme, sier Gunhild.

– Nå vet jeg i hvert fall hva reven sier!