NRK Meny
Normal

– Teater på denne måten har en viss risiko

Pål Sverre Valheim Hagen har fått behandling for den brukne armen, men synes det er trist å ikke kunne fullføre rollen som Olav Haraldsson.

Pål Sverre Hagen

RISIKO: Pål Sverre Valheim Hagen forteller at det medfører risiko når man gjør egne stunts. Her sammen med medskuespillere Trine Wiggen og Håkon Ramstad under pressekonferanse mandag 13. juli.

Foto: Borgar Sagbakken / NRK

Etter at Pål Sverre Valheim Hagen falt av hesten under lørdagens prøver, har han fått behandling på Levanger sykehus.

I en mail til NRK forteller Hagen at slik er risikoen med uteteater.

– På Stiklestad gjør vi våre egne stunts for å si det sånn. Og teater på denne måten innebærer alltid en viss risiko. Det samme gjelder jo det å ri i seg selv. Det å falle av hesten av og til er en del av gamet, det vet alle som rir, og stort sett går det bra, men helt bra gikk det altså ikke denne gangen.

En plan B

Kongshesten

Hesten Elliot har vært kongens hest i tre spel på Stiklestad. Lørdag førte kommunikasjonssvikt til at Pål Sverre Hagen datt av.

Foto: Borgar Sagbakken / NRK

Hagen synes det er synd at han ikke får spille kongen på Stiklestad i år.

– Så er det såklart utrolig trist å ikke kunne fullføre oppdraget sammen med alle de fantastiske folkene som skaper spelet på Stiklestad, vi hadde store planer. Samtidig er jeg takknemlig for at det ikke gikk verre.

Instruktør Marit Moum Aune og Hagen hadde en plan B, hvor rollen skulle gå til fots.

– Jeg tror det kunne blitt en veldig interessant tolkning, men dessverre viste det seg at skaden var for omfattende til at det var gjennomførbart.

Sender gode tanker

– Jeg kan ikke annet enn å sende gode tanker til hele gjengen på Stiklestad og til min ypperlige arvtaker Pål Christian Eggen.

Hagen er sikker på at ensemblet vil lage en stor spelopplevelse for alle som tar turen til Stiklestad i år.

– Ellers får jeg svært god behandling her på sykehuset i Levanger og burde være i fin form igjen om ikke lenge, avslutter Hagen.