– Rosenborg sliter kraftig med å spille en hel bra kamp

Etter uavgjort mot Tromsø ligger Rosenborg nå åtte poeng bak serieleder Strømsgodset. Kjernens talsmann mener det må skje noe radikalt om laget skal klare å ta gull.

Zdenek Ondrásek Mikael Dorsin

Zdenek Ondrásek utlignet for Tromsø i går, og sørget med det for Rosenborgs niende uavgjortresultat i eliteserien i år.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Det var veldig likt mye av det vi har sett tidligere i sesongen. Det er den niende kampen av totalt 17 som har endt uavgjort, sier Kenneth Kjelsnes, supporterklubben Kjernens offisielle talsperson.

Han mener Rosenborgs største problem nå er å spille bra gjennom en hel kamp.

– Det har blitt med en god og dårlig omgang, og slik var det også i går, sier han.

– Det må skje noe radikalt

Selv om Rosenborg sjeldent taper kamper, og for øyeblikket bare har tapt en kamp i årets eliteserie, er ikke det bra nok mener Kjelsnes. Nå må det skje noe radikalt om gulldrømmen skal bli virkelighet.

– Vi er bare så vidt halvveis i serien, men skal vi kunne ta et gull her må Strømsgodset kollapse, og Rosenborg spille adskillig mye bedre.

Selv om han vet at det høres litt pessimistisk ut har han vanskelig for å se at begge deler skal skje samtidig.

– Da må det skje noe radikalt, mener han.

(Saken fortsetter under bildet)

Kenneth Kjelsnes

Kenneth Kjelsnes, talsmann for Kjernen, mener laget sliter med å spille en hel god kamp.

Foto: Tone Iversen / NRK

Tøft kampprogram

Rosenborg har hatt et tøft kampprogram i det siste med mye reising, men Kjelsnes tror ikke dette spilte noen rolle under gårsdagens bortekamp.

– Det er godt mulig at de var slitne, men jeg tror også den oppturen vi fikk på slutten av kampen på torsdagen ga litt positiv energi. De ønsker å spille europacup, og da skal de tåle dette.

Han påpeker også at Rosenborg tidligere har spilt på sitt beste i perioder med hardt kampprogram. Og de var heller ikke det eneste laget på Alfheim denne kvelden som hadde vært ute og reist.

– Tromsø hadde jo også en kvalifiseringskamp til europacupen i bena, så jeg synes ikke vi skal legge for mye vekt på det.

Europacupalvoret starter nå

I tillegg til drømmen om å vinne eliteserien igjen skal Rosenborg også gjennom flere kvalifiseringskamper til europacupen.

– Vi kommer til å møte adskillig mye bedre lag enn det vi har gjort i de foregående rundene, så fra nå av er det alvor, mener Kjelsnes.

Han mener laget må heve seg fra det nivået de har spilt på til nå i kvalifiseringen, men tror det er bra at Rosenborg ikke har budsjettert med europacupspill.

– Det betyr litt penger i kassen, men de har sagt at de ikke har budsjettert med det. Det er en sportslig bonus, og det tror jeg er en veldig riktig innstilling.