Reddet Rosenborg i Kasakhstan

Borek Dockals overtidsmål sendte Rosenborg videre i europaligakvalifiseringen med 2-1-seier borte mot kasakhstanske Ordabasy Sjymkent.

Borek Dockal

Borek Dockal satte inn 2-1 målet som sendte Rosenborg videre i kvalifiseringen. Bildet er fra hjemmekampen forrige uke.

Dermed reddet tsjekkeren trønderklubben fra å dra slukøret hjem fra Kasakhstan. Fem minutter ut i overtiden banket han ballen fra Stefan Strandberg i nettmaskene fra rundt 17 meter.

RBK kunne fort tatt en tidlig ledelse i den kasakhstanske varmen. Etter fem minutter slo Ordabasy-keeperen et innlegg fra Mikael Dorsin videre i en forsvarsspiller slik at ballen trillet mot mål. Bare en redning på strek hindret RBK-scoring.

Mye dramatikk for Rosenborg

Rosenborg fikk det likevel tøft i Sjymkent. Det var vertene som tok ledelsen etter 32 minutter ved Guye Mansour. Da måtte Rosenborg score to ganger for å gå videre.
Daniel Fredheim Holm ga Rosenborg håp da han sørget for 1-1 i det 67. minutt. Han fikk vendt seg og slo ballen i mål fra 16-meteren. Scoringen kom etter en god RBK-offensiv.

– Det ble mye dramatikk med røde kort og straffer. Aller mest på overtid når vi fikk inn det siste målet, sier RBK-trener Jan Jønsson til NRK.

Det så mørkt ut da innbytter Simen Wangberg laget straffe og fikk direkte rødt kort kvarteret før slutt. Ordabasy-kaptein Artem Kasjanov satte straffen i mål, men dommeren beordret ham til å ta den på nytt. Da sto RBK-keeper Daniel Örlund fram og reddet.

Reddet på overtid

Men trønderne trengte ett mål til. Forrige uke ledet Rosenborg med to mål på Lerkendal, men raknet mot slutten av kampen og fikk bare med 2-2. Dermed var borteseier i realiteten det eneste som kunne sende Jan Jönssons lag videre. Det sørget altså Dockal for langt ut i overtiden.

– Vi har et bra lag. Det siste målet var en lettelse, og jeg er glad for at vi fikk avgjort dette til vår fordel. Vi har unggutter ute på banen, og det er viktige erfaringer i de dramatiske minuttene, sier Jønsson.

Fokuserer på neste kamp

Sju minutter før slutt fikk Rade Prica sitt annet gule kort for å ha sparket til noen vannflasker etter å ha blitt byttet ut til fordel for Steffen Iversen. Det betyr at svensken går glipp av neste kamp i europaligakvalifiseringen.

Jønsson holder nå fokus mot helgas tippeligakamp mot Tromsø, før de i neste uke er klar for neste runde i kvalifiseringen.

– Nå skal vi tilbake til Trondheim, hvor vi skal spise godt, ta en oppsummering og gå gjennom kampen. Vi har en restitusjonsøkt i morgen, før vi forbereder oss på en ny viktig kamp på søndag. Så er det klart for en ny kamp i europaligaen i neste uke, sier Jønsson.