NRK Meny
Normal

– Ingen konsekvenser for naturreservatet

En mindre mengde forurensa vann rant fra Øysand Bilopphuggeri og ned mot elva Gaula torsdag kveld.

lense

Det ble brukt lensepumper for å hindre at forurensninga spredte seg.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

– Forurensninga kom fra vannet som ble brukt til å slukke på tirsdag og fra en oljeutskiller inne i bygget, sier Roger Gjersvold ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag til NRK.

Ikke så ille som det kunne blitt

Brannvesenet og andre etater fikk begrenset mengden som rant ned ved utløpet til elva Gaula, og politiet opplyser at skadeomfanget er moderat. En slamsugebil var også på stedet for å tømme oljeutskillertanken som sto inne i bygget.

– Vi har brukt lensepumper til å stoppe det verste av vannet, og derfor er ikke forurensninga så ille som den kunne blitt, sier Gjersvold.

Brannvesenet tok også hull på en vegg på det brannskada bygget for å stoppe vannlekkasjen. Både politi, brannvesen og et interkommunalt utvalg mot akuttforurensning (IUA) var på stedet torsdag kveld.

Ingen konsekvenser for naturreservatet

Miljøforurensninga har ikke fått noen konsekvenser for dyrelivet ved Gaulosen naturreservat, sier miljørådgiver i Melhus kommune, Jan Henrik Dahl til NRK fredag morgen.

– Vi hadde ei befaring i går og det var ingen spor av avfallet ved naturreservatet og fuglene hadde det bra, sier Dahl.

(Artikkelen fortsetter under):

olje i Gaula

Det forurensa vannet blir stoppa av lenser i elva Gaula.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Eksplosjonsarta brann

Det var tirsdag denne uka at en eksplosjonsarta brann starta i en bygning tilhørende Trondheim Bil-demontering, som ligger i Melhus kommune, brøt ut på ettermiddagen.

Tre skadde personer ble tatt imot ved brannskadeavdelingen på Haukeland sykehus etter brannen, og onsdag kveld bekreftet sykehuset at 30 år gamle Leif Inge Høvik fra Trondheim mistet livet på grunn av skadene.

Tilstanden er fortsatt kritisk for de to andre, en mann på 23 år og en mann på 42 år.

Brann i bilopphuggeri på Øysand

Røyken som kom fra brannen på Øysand tirsdag denne uka ble vurdert som giftig.

Foto: Joar Elgåen / NRK