Normal

– Jernbanen må flyttes for å unngå ulykker

E6 ved Langstein burde ha langt bedre standard, mener Statens Vegvesen. For å få det til må jernbanen flyttes.

Kø på Langstein

Kilometerlange køer langs E6 igår etter dødulykken ved Langstein. Nå vil Statens Vegvesen flytte jernbanen for å utbedre E6.

Foto: Mari Langva / NRK

– Jernbanen må flyttes før det går an å få til brukbar standard på E6 ved Langstein, sier avdelingsdirektør, Olav Kåre Fuglem, i Statens Vegvesen, Nord-Trøndelag til NRK.

I går skjedde det nok en dødsulykke på den utsatte veien. En 20 år gammel trailersjåfør omkom ved Langstein etter at semitraileren veltet og en bil kjørte inn i førerhuset. E6 ble stengt i ni timer.

Stor trafikk på strekningen

– Det er masse skarpe kurver på E6. Nå er riktignok farten satt ned, men likevel skjer det ulykker. Det er veldig stor trafikk på strekningen, så det burde vært bedre standard generelt, sier Fuglem.

Etter at Statens Vegvesen rettet ut den såkalte dødssvingen ved Langstein for noen år siden, har tallet på dødsulykker gått ned.

Fuglem synes det er trist at det igjen har gått menneskeliv, men sier det er vanskelig å få til utbedringer på strekningen.

Vil legge jernbanen i tunnel

– Det er veldig trangt der, så vi har ingen mulighet til å sette midtrekkverk eller utvide E6. Veien henger på et kaianlegg mot sjøen og på oversiden ligger jernbanetraséen.

I følge Fuglem foregår det utredninger om å legge om jernbanen og utbedring av E6.

– Det er jo noen tanker om å legge jernbanen i tunnel gjennom Forbordsfjellet innover til Åsen. Det gir oss muligheter til å gjøre noe med E6. Men det er hele tiden et spørsmål om bevilgninger, så det er klart at det ligger fremover i tid.