NRK Meny
Normal

– Dette må bare være starten

Yousef Bartho Assidiq fra Just Unity håper offeret etter voldssaken i Namsos kan snu hendelsen til noe positivt.

Chand i Namsos

Chand Torsvik sang under markeringen mot vold i Namsos.

Foto: Borgar Sagbakken / NRK

– Jeg tenker at dette må bare være starten, at man møter opp her. Når man møter på en slik markering, så er man genuint mot vold, og ønsker genuint at alle skal ha det godt, sa Yousef Bartho Assidiq fra talerstolen i Namsos.

Assidiq

Yousef Bartho Assidiq holdt en appell under markeringen.

Foto: Borgar Sagbakken / NRK

I overkant av hundre mennesker hadde møtt opp for å markere avstand mot vold etter voldsepisoden i Namsos, og Bartho Assidiq fra organisasjonen Just Unity var blant talerne.

– For offeret så kan man snu dette til noe positivt. Han kan huske dette som den dagen da Namsos sto opp for ham, den dagen han fikk hundre eller to hundre nye venner, der han føler at han blir tatt på alvor, det tror jeg er viktig, sa Assidiq.

–​ Må få tilbake trygghetsfølelsen

Assidiq la vekt på at offeret og andre som offeret må ha muligheten til å kjenne seg trygge i gatene.

– Jeg tror det aller viktigste vi kan gjøre nå er å sørge for at offeret får gjenvunnet trygghetsfølelsen. Når man er redd, kan man gjøre mye rart. Da kan man ty til vold selv, og det er ikke bra. Så det er viktig å få tilbake trygghetsfølelsen.

Markering mot vold

Rundt 150 mennesker møtte opp i Namsos

Foto: Borgar Sagbakken / NRK

Samtidig håper han at det er mulig å gi gjerningsmennene en ny sjanse.

– Jeg synes vi skal være så modige at vi gir de som utførte dette angrepet en ny sjanse. Det er politiet som skal etterforske denne saken, og det er myndighetene som eventuelt skal straffeforfølge. Men som samfunn er det viktig å være klar over at mennesker gjør feil, og at alle fortjener en ny sjanse.

– Imponert

Arrangementet ble spontant satt igang av AUF i Namsos etter at videoen av en 19 år gammel gutt som ble banket opp ble spredt på nettet. I tillegg til taler og appeller ble det også sang fra blant annet Chand Torsvik og Sivert Moe.

Ungdomspolitiker Fatima Almanea var en av initiativtakerne, og var godt fornøyd etter at arrangementet var over.

Fatima Almanea

Fatima Almanea var fornøyd med markeringen.

Foto: Borgar Sagbakken / NRK

– Jeg synes det gikk veldig bra, jeg er mektig imponert over namsosinger og deres engasjement i saken og at de møter opp og viser avstand fra vold. Vold er horribelt og bør ikke forekomme i et godt samfunn, så når det skjer på hjemmebanen vår i Trøndelag synes jeg det er viktig at vi er tydelige og klare, sier Almanea til NRK.

Filmet gutt som ble utsatt for vold i Namsos

Denne hendelsen er bakgrunnen for markeringen.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.