6-åring fra Malvik omkom i motocrossulykken i Oppdal

En seks år gammel gutt fra Malvik ble påkjørt av en motocrossfører og døde under et treningsarrangement søndag ettermiddag. Politiet undersøker om noe straffbart kan ha skjedd.

Motocrossulykke Oppdal

En seks år gammel gutt omkom etter å ha blitt påkjørt av en motocrossfører søndag. Politiet jobber med å finne ut om noe straffbart har skjedd.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Dødsulykken skjedde på motocrossbanen til Norsk Motorklubb Oppdal, som ligger noen kilometer utenfor Oppdal sentrum i Trøndelag. En motocrossfører mistet kontroll over sykkelen og kjørte inn i en tilskuer, som like etter ble erklært død.

Mandag ettermiddag bekrefter politiet til NRK alderen på den omkomne.

– Han var seks år gammel, sier politiadvokat i Trøndelag politidistrikt, Kåre Svepstad.

Gutten kom fra Malvik kommune.

Dødsulukke Oppdal motocrossbane

Politiet etterforsker dødsulykken i Oppdal. Det foreligger foreløpig ingen siktelse i saken.

Foto: OPP

– Har en oppfatning av hvordan dette skjedde

Seksåringen fikk førstehjelp, men livet sto ikke til og redde. Politiet er foreløpig svært tidlig i etterforskningen, og kan si lite om hendelsesforløpet.

– Foreløpig etterforskning viser at gutten sto nært banen, uten at jeg kan gå i detalj på hvor nært. Jeg ønsker heller ikke å gå i detalj på selve sammenstøtet, men vi har en oppfatning av hvordan dette skjedde, sier politiadvokaten.

Motocrossulykke Oppdal

Ulykken skjedde under et treningsstevne i regi av Midt-Norsk motocross. Folk fra motocrossmiljøet i hele regionen var samlet.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Så langt har politiet gjennomført flere vitneavhør. Flere skal gjennomføres.

– Målet vårt er å finne ut hva som har skjedd og hvorfor, og om det kan være noe straffbart. Foreløpig foreligger ingen siktelse, sier Svepstad.

Statens vegvesen bisto politiet i tekniske undersøkelser.

– På generelt grunnlag kan jeg si at vi i slike saker måler opp eventuelt synlige spor. Vi gjør også 3D-skanning av området, sier Jens Petter Storrø i Statens vegvesen.

Motocrossføreren, en 44 år gammel mann, ble ikke alvorlig fysisk skadd.

– Men dette er så klart en stor påkjenning for ham, sier Svepstad.

Ingrid Aune

Malvik kommune satte krisestab da de fikk vite at en av deres innbyggere omkom i motocrossulykken. Ordfører Ingrid Aune sier at den aktuelle skolen har informert alle elever og foresatte.

Foto: Bjørn Steinar Gundersen / NRK

Malvik i sorg

Den døde var skoleelev i Malvik. Ordfører Ingrid Aune sier at kommunen satte krisestab søndag kveld.

– Vi samlet alle ansatte fra skolen så fort vi kunne, slik at vi fikk planlagt dagen i dag. Kommunen gjør det vi kan for å ivareta alle elever og ansatte ved skolen i tiden som kommer, sier Aune.

Kommunelege, psykologer og helsesøstre bistår alle som trenger hjelp og støtte.

– Dette er en tragisk ulykke med veldig mange berørte. Jeg vil sende min varmeste medfølelse til dem alle.

Skal nylig ha oppgradert sikkerheten på banen

Motocrossbanen på Oppdal skal for kort tid siden ha blitt oppgradert med tanke på sikkerhet, ifølge Oppdal-ordfører Kirsti Welander.

– Hvorvidt det er godt nok vil undersøkelser vise. Både politi og Statens vegvesen gjør undersøkelser, og vi avventer granskingsrapporten før vi eventuelt krever ytterligere sikkerhetstiltak, sier Welander til NRK.

Motocrossbanen i Oppdal er stengt på ubestemt tid.

Kirsti Welander ordfører oppdal

Oppdal-ordfører Kirsti Welander sier motocrossmiljøet er svært preget av dødsulykken.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

I likhet med Malvik kommune, satte Oppdal kommune krisestab så fort de ble kjent med ulykken. Disse jobber med dem som var til stede under ulykken.

– De er svært preget. Vi alle er i sjokk over at dette kunne skje. Dette er så trist, så tragisk. Jeg tenker på familien og de nærmeste berørte som har mistet en av sine kjære, sier Welander.