41-åring siktet for drap

Politiet har nå siktet en 41 år gammel mann for drap, og ikke mordbrann etter dødsbrannen på Orkanger lørdag morgen.

Dødsbrann på Orkanger

Kvinnen ble funnet omkommet inne i dette huset på Orkanger.

Foto: Henrik Sundgård

– 41-åringen som er arrestert i Orkdal er siktet for drap og ikke for mordbrann. Utover det vil jeg ikke si noe mer om grunnlaget for siktelsen mot mannen, sier politiadvokat Kornelia Lykke ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Pågrepet natt til søndag

Kornelia Lykke

Kornelia Lykke sier de har siktet 41-åringen for forsettelig drap.

Foto: Vigdis Waagø-Wares / NRK

Mannens 46 år gamle samboer ble funnet omkommet etter brannen i tomannsboligen på Orkanger.

Mannen var samboer med kvinnen, og ble pågrepet rundt midnatt natt til søndag. Han er siktet for forsettlig drap. Politiets siktelse skal basere seg på funn på åstedet og på avhør som er foretatt.

Brannen i Orkanger ble varslet ved sjutiden lørdag morgen, og mannen og de to barna på fem og åtte år kom seg uskadd ut av tomannsboligen.

Den siktede mannen nekter straffskyld, og hevder han ikke rakk å varsle samboeren før brannen utviklet seg.

Uforstående til siktelsen

Advokat Kolbjørn Lium

Advokat Kolbjørn Lium sier hans klient stiller seg uforstående til drapssiktelsen.

Foto: Vigdis Waagø-Wares

– Han stiller seg uforstående til siktelsen, og erkjenner ikke straffskyld. Ellers kan jeg ikke si noe om hva min klient har opplyst om saken i avhør, sier mannens forsvarer, advokat Kolbjørn Lium.

41-åringen kommer opprinnelig fra Marokko i 2000, og har siden den gang oppholdt seg ulovlig i landet. Han skal ha oppgitt feil nasjonalitet da han søkte om asyl første gang, og fikk endelig avslag på asylsøknaden i 2004.

Nå blir han framstilt for varetektsfengsling tirsdag klokka 13.00, og det er ventet at politiet vil be om fire ukers varetektsfengsling av mannen.

Resultatene fra den foreløpige obduksjonsrapporten ventes i dag.

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .