Hopp til innhold

28 vil lage RBKs cupfinalesang

Juryen kan velge mellom hele 28 bidrag når de skal kåre årets cupfinalesang for Rosenborg. 5 finalister presenteres tirsdag - deretter er det du som kårer vinneren.

Cupfinalesanger

NY JUBELSANG: RBK-gutta er i cupfinalen, og nå skal ei låt bli selve cupfinalesangen.

Foto: NRK

– Vi er overraska og glad over at så mange som 28 har levert bidrag. Det var forholdsvis kort frist, sier nyhetssjef Merete Verstad i NRK Trøndelag.

– Her er det stor bredde, alt fra revy til rock i alle mulige vektklasser, legger hun til.

En jury bestående av blant andre Mikkel fra Stargate og Sola Johnsen fra Dum Dum Boys har brukt helga på å gå igjennom bidragene.

Du kårer vinneren

Juryen har plukket ut fem bidrag som går videre til avstemning, som starter tirsdag 27.oktober på nrk.no/trondelag

– Vi leter etter en sang med trøndersk patriotisme, kjærlighet til Rosenborg og den må ha allsangpotensiale, forteller Verstad.

De fem finalistene blir fra tirsdag av presentert av NRK Trøndelag, både på nett og i "God Ettermiddag Trøndelag" på radio.

Vinneren kåres gjennom ei avstemming på nett, som foregår frem til fredag 30.oktober klokka 12 - publikum avgjør dermed hvem som får æren av å lage årets trønderske cupfinalelåt.

Spillerne bidrar

– Vi mener det er på sin plass at det er folket som avgjør dette, da vi har hatt en fantastisk sesong der publikum på og utenfor Lerkendal har støttet opp om laget og klubben på en utrolig bra måte, har daglig leder i RBK Tove Moe Dyrhaug sagt.

Klubben lover at spillerne bidrar på en eventuell musikkvideo, og at vinneren får fremføre låten på Lerkendal i pausen mellom RBK og Haugesund 1. november.

Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne har vært de største bidragsyterne til en etter hvert så fyldig RBK-sangkatalog. «På vei te' Ullevaal», «Rosenborgboogie», «Vi ska' slukke Brann», og selveste «Rosenborgsangen» har vært lydbilde til mang en feststund. Petter Wavold har også vært på banen med et par låter. Nå kan det altså bli noen helt andre.