NRK Meny
Normal

16 års fengsel for samboerdrap

En 42 år gammel norsk-marokkaner er i Sør-Trøndelag tingrett funnet skyldig i forsettlig drap på sin samboer Hege Opøien.

Dødsbrann på Orkanger

Kvinnen ble funnet død etter en boligbrann i juni.

Foto: Henrik Sundgård

Mannen var tiltalt for å ha drept samboeren sin som ble funnet død etter en brann i et hus på Orkanger 23. juni.

Obduksjonsrapporten viste at kvinnen var død da brannen startet.

Mener kvinnen ble kvalt

Retten mener at telefonsamtaler og vitnemålet fra avdødes ni år gamle datter ikke er forenlig med annet enn at det var tiltalte som forvoldte kvinnens død.

Tingretten legger til grunn at hun var død før brannen startet. De mener kvinnen ble kvalt og at sjalusi kan være motivet.

Retten mener tiltalte satte fyr på huset for å skjule forbrytelsen, og at han satte andres liv i fare ved å la brannen utvikle seg.

Fengsel og oppreisning

Retten mener det ikke er noen formildende omstendigheter og dømte mannen til fengsel i 16 år. Det er i tråd med aktors påstand.

– Domstolen er enig i den påstanden vi hadde, og jeg kan ikke si annet enn at vi er godt fornøyd med det, sier aktor statsadvokat Per Morten Schjetne til NRK.

42-åringen er også dømt til å betale 200.000 kroner i oppreising til tre etterlatte barn.

Tok betenkningstid

Da saken ble behandlet i retten nektet mannen skyld. Tiltalte tok betenkningstid etter at dommen ble lest opp. Ankefristen er to uker.

– Jeg ønsker at dommen skal bli gjennomgått før vi uttaler oss, sier advokat Eric Lindset fra advokatfirmaet Elden som har forsvart mannen.

Sør-Trøndelag tingrett

Dommen ble lest opp i Sør-Trøndelag tingrett torsdag.

Foto: Kari Sørbø / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.