NRK Meny
Normal

15-åring truffet av lastebil

Gutten ble truffet av speilet og havnet utenfor veien.

Det var på fylkesvei 705 i Øverbygda i Selbu at en lastebil skal ha kommet så nær en fotgjenger at speilet på bilen traff vedkommende.

– Dette førte til at den 15 år gamle gutten ble kastet ut av veien, sier operasjonsleder hos politiet i Sør-Trøndelag, Leif Berglund.

Smerter i skulder og hofte

Ulykka skjedde like før klokka 19. Deretter skal lastebilsjåføren ha tatt kontakt med politiet før han tok med seg gutten til en butikk i nærheten. Der ventet de til politiet ankom.

Gutten skal ha klaget på smerter i en skulder og en fot etter ulykka.

– Han skal være forslått, men trolig bare lettere skadd. Han vil bli kjørt til legevakt i Stjørdal for undersøkelse, sier Berglund.

Uten refleks på mørklagt vei

Gutten skulle bare gå til familiens postkasse da ulykka skjedde. Veien er uten belysning på strekningen og idet ulykka skjedde passerte lastebilen en møtende bil. Gutten skal ha vært mørkkledd og uten refleks og ha gått på høyre side av veien.

– Etter avhør av lastebilsjåføren og de faktiske forhold tatt i betrakting, vurderer politiet det slik at lastebilsjåføren ikke har kjørt uaktsomt, sier operasjonsleder Leif Berglund.

Sjåføren vil derfor ikke bli fratatt førerkortet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
I over 80 år har Hugos tivoli fra Levanger holdt på. I sommer har en 25-åring overtatt som leder i familiebedriften.