Hopp til innhold

Politiet: – Nå haster det

Politiet har nå finsøk etter 47 år gamle Jan Erik Mohrsen som forsvant på fjellet mellom Åsen og Stjørdal i går ettermiddag. Til sammen deltar over 130 personer i søket.

Leteaksjon Åsen

VIDEO: Politiet må bruke klatrere i leteaksjonen etter en mann i Åsen.

– Vi har ikke fått noen tips og nå haster det litt. Det har gått et døgn og det er dårlig vær, derfor må vi sette litt press på alle som bidrar i søket, sier innsatsleder i politiet, Karl Småland til NRK klokken 13.00 fredag.

Vanskelig terreng

Jan Erik Mohrsen (47) kom vekk fra turfølget sitt på Skordalsvola mellom Åsen og Stjørdal torsdag i 12.30-tiden. Det ble tidlig satt inn letemannskaper fra politiet, Røde Kors og sivilforsvaret samt et redningshelikopter. Natt til fredag søkte hundeekvipasjer på bakken.

Et redningshelikopter med varmesøkende kamera ble satt inn i søket tidlig fredag morgen. I tillegg kom nytt mannskap fra Røde Kors og sivilforsvaret som i halv ti-tiden startet finsøk i området hvor den savnede sist ble sett.

John Olav Larsen

FIG-leder i sivilforsvaret i Verdal, John Olav Larsen.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Litt etter klokka elleve fredag fortalte FIG-leder i sivilforsvaret i Verdal, John Olav Larsen, at de har søkslag på alle sider av Skordalsvola.

– Vi holder håpet oppe. Men det er et vanskelig terreng å lete i, og det kan ta tid, sier han.

Over 130 personer i felten

Leteaksjon Åsen

Klatremannskap fra Røde Kors skal lete i de bratteste skråningene.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Søkeområdet på omtrent åtte kvadratkilometer er bratt, ulendt og krevende å lete i, spesielt fra toppen og ned mot E6 Vuddudalen.

– Vi må ha folk med spesialkompetanse og klatreutstyr for å kunne gjennomsøke på en sikker måte, sier Småland.

Et redningshelikopter fra Ørland bidro i søket fredag morgen, og nå er Sea-King kalt inn til søksområdet igjen.

Politiet har også bedt om støtte fra Heimevernet til leteaksjonen, og like før klokken 13.00 fredag forteller de at HV-12 stiller med 50 soldater fra Hegra.

Flere frivillige og jaktlag har også meldt seg, dermed er det nå et mannskap på over 130 personer som er ute i felten. I tillegg venter de på at tre nye hundepatruljer skal komme.

Levanger/Verdal HV-område er også varslet og er forbreredt på å stille med mannskaper ved behov.

SE VIDEO (Artikkelen fortsetter under):

HV-soldater ifra Hegra deltar i søket ved Skordalsvola

50 soldater fra Hegra hjelper til med å søke etter Jan Erik Mohrsen.

Kaldt og vått i fjellet

Mohrsen skal være godt kledd i blant annet ullklær og allværsjakke, men temperaturen har vært nede i 4 grader i natt og fredag regner det i perioder kraftig i området. Reinsborg sier de er bekymret for den savnede, som er autist og hørselshemmet.

– Han har jo et lite handicap, og det er vanskelig å vite hvordan han opplever det å være alene i fjellet.

Politiet har tidligere opplyst at Mohrsen er i god form og kan gå både fort og langt. Han har ikke med seg mobiltelefon.

Leteaksjon Åsen

Frivillige må melde seg for politiet

Folk som vil hjelpe til i leteaksjonen i Åsen, må møte ved skistua på Stokkvola. Det er viktig at alle har på seg refleksvest, og politiet ønsker ikke at folk møter med blå klær.

– Vi håper det kommer mye folk. Vi har mange teiger som må finsøkes. Frivillige er velkomne og får delta sammen med Røde Kors og sivilforsvaret, sier innsatsleder Småland.

Operasjonsleder Reinsborg oppfordrer også folk som kjører langs E6 nord for leteområdet eller på stikkveier i nærheten om å være oppmerksomme.

Jan Erik Mohrsen er rundt 1.60 høy, er kledd i en lys blå jakke og går litt krumbøyd.

Skordalsvola