NRK Meny
Normal

- Vi har en vanskelig situasjon

Men ledelsen ved Norske Skogs fabrikk i Skogn mener konsernets røde tall ikke vil få dramatiske følger for anlegget på Fiborgtangen.

Norske Skog på Fiborgtangen i Skogn
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

- Vi er beredt til å fortsette med kontinuerlige forbedringer og kostandsreduksjoner. Vi har et stort utviklingsprosjekt gående som begynner å levere resultater, det skal fullføres og det kommer til å hjelpe oss, sier Svein Aurstad, fabrikkdirektør ved Norske Skog Skogn.

Norske Skog-konsernet presenterte torsdag et negativt resultat på minus 1,1 milliarder kroner for første kvartal.

Les: Milliardtap for Norske Skog

Vanskelig situasjon

Fabrikkledelsen på Fiborgtangen mener at resultatet ikke vil få dramatiske konsekvenser for fabrikken på Skogn. Men Aurstad kaller situasjonen vanskelig, og sier at man er forberedt på mindre etterspørsel etter avispapir.

- Trolig ser det slik ut. Det er mye som tyder på at vi har sett et skifte og at vi må leve med en ny situasjon, sier Aurstad.

Vil øke lønnsomheten

Konsernet ser nå på hva man kan gjøre for å øke lønnsomheten.

- Nå går vi igjennom hver eneste papirmaskin vi har i vår portefølje, og kommer til å bestemme oss for hva som skal kuttes. Både midlertidig og permanent sånn at vi igjen får opp lønnsomheten og utnyttelsen av våre papirmaskiner, sier kommunikasjonsdirektør i Norske Skog, Tom Bratlie, til NRK.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal