NRK Meny
Normal

- Slipte ned friske fortenner

Helsetilsynet har opprettet tilsynssak mot en tannlege i Trondheim. En pasient får støtte i at tannlegen har slipt ned fem friske tenner.

Tannbehandling
Foto: Lise Åserud / Scanpix

Tannlegenemnda mener behandlingen tannlege Sverre Schjetlein har utført er både kostbar og unødvendig. Nå kan tannlegen miste autorisasjonen. Schjetlein avviser at han har gjort noe galt.

Flere saker mot seg

De siste fem årene har Schjetlein hatt fem tilsynssaker mot seg. I den første tilsynssaken i 2001 fikk han en advarsel for uforsvarlig tannbehandling og mangelfull journalføring i forbindelse med to pasienter. Etter disse sakene ble Helsetilsynet i Sør-Trøndelag anmodet om å føre et særlig tilsyn med tannlegen.

I 2003 kom en ny tilsynssak, og i fjor to tilsynssaker til. Nok en gang var det snakk om uforsvarlig tannbehandling og dårlig journalføring. I den saken som er oppe nå klager en pasient på feilbehandling etter at fem feilfrie tenner, deriblant fortennene, ble slipt ned og erstattet av kunstige tenner.

- Ekstra beklagelig

- Det er veldig beklagelig når vi har gjentatte tilsynssaker på ett og samme helsepersonell, sier fylkeslege i Sør-Trøndelag, Jan Vaage, til NRK Trøndelag. Han legger til at det spesielle i denne saken er at tannlegen også tidligere har fått advarsel i forbindelse med faglig uforsvarlig virksomhet og journalføring.

- Det er ekstra beklagelig at vi får nye saker som går på samme problemstillinger, sier Vaage.

 Avviser kritikk

Sverre Schjetlein avviser at han har gjort noe kritikkverdig og sier han vil forfølge saken via sin advokat.

- Jeg ser det som en ikke-sak. Jeg har registrert den og har sendt våre innspill til Helsetilsynet og vi vil avvente svar derfra, sier Schjetlein.

- Dette er jo en av flere saker mot deg. Du ser ikke noe mønster her?

- Nei, for det andre har vært små fillesaker som jeg egentlig ikke synes man skal henge seg opp i i det hele tatt, sier tannlegen.

Statens Helsetilsyn avgjør

Statens Helsetilsyn skal nå se på saken. Fylkeslegen avviser ikke at tannlegen kan miste autorisasjonen denne gangen.

- Hvis man tidligere har hatt saker og det er gitt advarsel og samme praksis ser ut til å fortsette, så øker jo sannsynligheten for at man kan miste sin autorisasjon som helsepersonell, sier fylkeslege Vaage.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.