NRK Meny
Normal

- Jeg var kjæreste, ikke hallik

En 33 år gammel Trondheimsmann benektet i retten i dag at han var hallik. Han hevdet han ble lurt av kvinnen han skulle gifte seg med.

33-årig trønder tiltalt i menneskehandelsak
Foto: Tegning: Frank Løvås

33-åringen, som står tiltalt for hallikvirksomhet, sier han skulle gifte seg med den ene av de to albanske kvinnene som skal ha vært utsatt for menneskehandel.

Han skal ifølge aktoratet ha bidratt til å leie leilighet til den ene fornærmede kvinnen, og annonserer på nett og i aviser.

Selv så forteller mannen som jobber som IT-konsulent, at han møtte den 24-årige kvinnen som står som fornærmet i saken, førsommeren 2005. Hun hadde da et gresk navn og pass, og hevdet ovenfor han at hun jobbet på en restaurant i Trondheim. De innledet et forhold, og flyttet etter hvert sammen i en leilighet i Elgeseter gate i Trondheim.

Annonse i Søndagsøndag

Tiltalte forteller at han reiste mye i jobben. Etter at de hadde vært sammen i cirka ni måneder kom han hjem fra en utenlandstur. Da fant han senga deres på stua og en utgave av avisa Søndagsøndag lå slengt på gulvet. I denne avisa fant han også en annonse med hennes telefonnummer.

Han sier at han da forsto at hun prostituerte seg, og dette førte til et brudd i forholdet. Han flyttet ut.

På et tidspunkt skal hun likevel ha klart å få han til å hjelpe henne og venninnen med å legge ut en annonse på nettet, men 20 minutter etter skal han ha fjernet den igjen. Hva han mener hun presset han med i denne forbindelse blir forklart bak lukkede dører i rettssalen. 

Ante ikke om pengeutveksling med albaner

33-åringen forteller han ble presentert for den albanske 49-årige tiltalte som onkelen hennes. Han bekrefter at de møttes på Værnes, men at han ikke ante det dreide seg om en pengeutlevering.

- Jeg trodde vi skulle kjøpe flybilletter til henne slik at hun kunne reise en tur til Hellas, sier tiltalte.

Det var ved denne anledningen at politiet pågrep dem, og aktoratet mener dette møtet dreide seg om en pengeutveksling. 33-åringen benekter ethvert kjennskap til pengene.

- Hvis jeg hadde visst hva som skulle foregå, hadde jeg aldri blitt med til Værnes, sier 33-åringen, som mener kvinnen han var sammen med lurte han.

Tiltalte skal også ha møtt den andre albanske kvinnen som er fornærmet i saken. Han forsto det slik at hun var en venninne av kvinnen han var samboer med. Spørsmålet om han hadde et seksuelt forhold til den andre albanske kvinnen, ble i retten behandlet for lukkede dører.