Hopp til innhold

Stille protest mot menneskehandel

Organisasjonen A21 ønsker å bevisstgjøre folk om det moderne slaveriet. I Trondheim møtte hundrevis opp for å protestere mot menneskehandel.

Stille protest

Flere hundre deltok på den stille marsjen i Trondheim.

Foto: Morten Andersen / NRK

I dag arrangerte organisasjonen A21 markeringen «Gå For Frihet», i forbindelse med den internasjonale anti-slaveridagen. Markeringen fant sted i ni av de største byene i Norge og i Trondheim hadde flere hundre møtt opp

– Det er et arrangement som skjer over hele verden. Målet er å øke bevisstheten rundt menneskehandel. Vi tror at gjennom å øke bevisstheten rundt menneskehandel at flere vil bry seg, sier arrangør Heidi Mitlid.

En stille marsj

Heidi Mitlid

Heidi Midlid var med på å arrangere «Gå for frihet» i Trondheim.

Foto: Morten Andersen / NRK

I Trondheim gjennomførte de en stille marsj, hvor de gikk i tog gjennom gatene i byen. I svarte klær gikk de i stillhet, en og en på rekke.

– Det er over 27 millioner mennesker som lever under slaveri i dag. Både kvinner, menn og barn, og det synes vi ikke er greit. Jeg kan ikke leve med at så mange er et offer for menneskehandel. Det skjer ikke bare i utlandet, men også i vårt eget land, sier Mitlid.

200 byer deltok

A21 er en internasjonal organisasjon som arbeider for å avskaffe menneskehandel, med 11 kontor i 10 land. I fjor ble det arrangert over 30 eventer i 17 land i hele verden. Til sammen ble det delt ut 6000 flyere og over en million mennesker ble nådd av budskapet på sosiale medier.

I år deltar ble marsjen gjennomført i 200 forskjellige byer.

I Norge ble «Gå for frihet» arrangert i Oslo, Bergen, Hamar, Stavanger, Kristiansand, Haugesund, Trondheim, Notodden og Fjaler.

Heidi Mitlid leder flere hundre i stille marsj mot menneskehandel i Trondheim.

Siste fra Trøndelag