- Ikke regjeringas ansvar

Det er ikke regjeringas ansvar å sørge for at det blir bygd et gasskraftverk på Skogn. Det sa olje- og energiminister Åslaug Haga fra talerstolen i Stjørdal i dag.

Åslaug Haga
Foto: Knut Reitan / NRK

- Noen ynder å framstille det som om det er myndighetene som skal avgjøre om Skogn skal bygges eller ikke - slik er det sjølsagt ikke, sa Haga til de frammøtte i Stjørdal i dag.

I salen satt lokale politikere, og representanter for næringsliv og fagorganisasjoner i Trøndelag.

 

En offensiv Haga sa at det er næringslivet og industrien sjøl, som bestemmer om gasskraftverket skal skrinlegges eller ikke.

Har alle tillatelser

Olje- og energiministeren understreket at gasskraftverket på Skogn har alle tillatelser på plass, og at det nå er opp til Industrikraft Midt-Norge å realisere prosjektet.

- Hvis Industrikraft Midt-Norge kommer opp med et konkret kostnadseffektivt forslag, innafor statsstøtteregelverket, da skal jeg se med stor velvilje på det. Men ansvaret ligger på dere, sa Haga.

Lytter til Hagas tale

Forsamlingen lytter til Hagas tale.

Foto: Camilla Bilstad / NRK

Video fra Trøndelag

Black Friday var god gjødsel for kjøpelysten. Hyllene på post i butikk er fylt til randen. Dessuten kommer julegavene snart for fullt. Folk må hente - nå, er ropet fra butikkene.
Marihøna barnehage har trolig arrangert jul på låven for siste gang. Kampflystøy og konflikt om erstatning preger Ørland i adventstida.
Julestemning for store og små.