NRK Meny

- Ikke regjeringas ansvar

Det er ikke regjeringas ansvar å sørge for at det blir bygd et gasskraftverk på Skogn. Det sa olje- og energiminister Åslaug Haga fra talerstolen i Stjørdal i dag.

Åslaug Haga
Foto: Knut Reitan / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

- Noen ynder å framstille det som om det er myndighetene som skal avgjøre om Skogn skal bygges eller ikke - slik er det sjølsagt ikke, sa Haga til de frammøtte i Stjørdal i dag.

I salen satt lokale politikere, og representanter for næringsliv og fagorganisasjoner i Trøndelag.

 

En offensiv Haga sa at det er næringslivet og industrien sjøl, som bestemmer om gasskraftverket skal skrinlegges eller ikke.

Har alle tillatelser

Olje- og energiministeren understreket at gasskraftverket på Skogn har alle tillatelser på plass, og at det nå er opp til Industrikraft Midt-Norge å realisere prosjektet.

- Hvis Industrikraft Midt-Norge kommer opp med et konkret kostnadseffektivt forslag, innafor statsstøtteregelverket, da skal jeg se med stor velvilje på det. Men ansvaret ligger på dere, sa Haga.

Lytter til Hagas tale

Forsamlingen lytter til Hagas tale.

Foto: Camilla Bilstad / NRK

Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.