NRK Meny
Normal

- Formidler ikke salg til kriminell virksomhet

Selskapet Heimdal Eiendomsmegling vil ikke selge den omstridte eiendommen Ambornesset i Leksvik til det de mener er kriminell virksomhet.

Borg-gården i Leksvik

Mongols MC ønsker å kjøpe huset på Amborneset i Leksvik.

Foto: Trond Moksnes

– Vi driver handel med bare lovlige virksomheter, og formidler ikke salg til kriminell virksomhet, sier administrerende direktør i Heimdal Eiendomsmegling, Tore Havdal, til NRK.no.

Det var Adresseavisen som tidligere i dag skrev at Heimdal Eiendomsmegling ikke ønsker å formidle salg til motorsykkelklubben Mongols MC.

Oppfordret til å trekke seg

Det skjer etter at både politikere i Leksvik og Fosen regionråd har oppfordret selskapet til å trekke seg fra salget av eiendommen i Leksvik.

– Vi har vært i kontakt med politi, med selger og ordfører i Leksvik. Ordføreren ønsker at vi blir med selgeren i et møte med kommunen og andre interessenter i morgen, sier Havdal til NRK.no.

Dersom selger ønsker å ha kontakt med det Heimdal Eiendomsmegling mener er kriminell virksomhet, vil meglerselskapet trekke seg.

Uttrykker bekymring

Det var tidligere denne måneden det ble kjent at Mongols MC ønsker å kjøpe det 400 kvadratmeter store huset i Leksvik. Motorsykkelklubben har lagt inn et bud på 3,9 millioner kroner.

Budfristen gikk egentlig ut klokken 12.00 tirsdag, men fristen er utsatt til klokken 13.00 i morgen.

Men politikerne ønsker ikke motorsykkelklubben til kommunen.

I en egen uttalelse fra Formannskapet uttrykte Leksvik kommune bekymring over at et seriøst meglerfirma, Heimdal Eiendomsmegling, legger til rette for salg av eiendommer i kommunen til kriminelle miljø¸ med de konsekvenser dette vil ha for et lokalsamfunn og for organisert kriminalitet i Norge.

Fortsetter å kjempe

– Selv om fristen er utsatt til i morgen ser vi ingen grunn til å slappe av. Vi skal fortsette å kjempe for at MC-klubben ikke etablerer seg i kommunen, sier ordfører i Leksvik Einar Strøm.

Det er derfor politikerne i Leksvik har bedt meglerfirmaet som skal selge den omstridte eiendommen på Ambornesset, om å trekke seg.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Video fra Trøndelag

Blå himmel og fine forhold- vinterferien er i gang i Trøndelag.
På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.