- Formidler ikke salg til kriminell virksomhet

Selskapet Heimdal Eiendomsmegling vil ikke selge den omstridte eiendommen Ambornesset i Leksvik til det de mener er kriminell virksomhet.

Borg-gården i Leksvik

Mongols MC ønsker å kjøpe huset på Amborneset i Leksvik.

Foto: Trond Moksnes

– Vi driver handel med bare lovlige virksomheter, og formidler ikke salg til kriminell virksomhet, sier administrerende direktør i Heimdal Eiendomsmegling, Tore Havdal, til NRK.no.

Det var Adresseavisen som tidligere i dag skrev at Heimdal Eiendomsmegling ikke ønsker å formidle salg til motorsykkelklubben Mongols MC.

Oppfordret til å trekke seg

Det skjer etter at både politikere i Leksvik og Fosen regionråd har oppfordret selskapet til å trekke seg fra salget av eiendommen i Leksvik.

– Vi har vært i kontakt med politi, med selger og ordfører i Leksvik. Ordføreren ønsker at vi blir med selgeren i et møte med kommunen og andre interessenter i morgen, sier Havdal til NRK.no.

Dersom selger ønsker å ha kontakt med det Heimdal Eiendomsmegling mener er kriminell virksomhet, vil meglerselskapet trekke seg.

Uttrykker bekymring

Det var tidligere denne måneden det ble kjent at Mongols MC ønsker å kjøpe det 400 kvadratmeter store huset i Leksvik. Motorsykkelklubben har lagt inn et bud på 3,9 millioner kroner.

Budfristen gikk egentlig ut klokken 12.00 tirsdag, men fristen er utsatt til klokken 13.00 i morgen.

Men politikerne ønsker ikke motorsykkelklubben til kommunen.

I en egen uttalelse fra Formannskapet uttrykte Leksvik kommune bekymring over at et seriøst meglerfirma, Heimdal Eiendomsmegling, legger til rette for salg av eiendommer i kommunen til kriminelle miljø¸ med de konsekvenser dette vil ha for et lokalsamfunn og for organisert kriminalitet i Norge.

Fortsetter å kjempe

– Selv om fristen er utsatt til i morgen ser vi ingen grunn til å slappe av. Vi skal fortsette å kjempe for at MC-klubben ikke etablerer seg i kommunen, sier ordfører i Leksvik Einar Strøm.

Det er derfor politikerne i Leksvik har bedt meglerfirmaet som skal selge den omstridte eiendommen på Ambornesset, om å trekke seg.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.