Leksvik vil selge Amborneset

Leksvik kommune vil nå selge næringseiendommen Amborneset.

Ambornesset

Leksvik kommune betalte åtte millioner kroner for denne eiendommen for å hindre MC-klubben Mongols i å etablere seg i kommunen.

Foto: Trond Moksnes

Kommunen kjøpte eiendommen for å unngå at MC-klubben Mongols skulle etablere seg i bygda. Leksvik betalte åtte millioner kroner for Amborneset.

Haster med salg

Denne uka er kommunen klar til å selge, over ett år etter at de kjøpte eiendommen.

I mellomtida har Leksvik havnet på Robeklista. Det er regjeringens liste over kommuner i økonomisk ubalanse.

Derfor haster det med å få solgt eiendommen.

– Jeg innrømmer at vi er litt utålmodige. Vi tar selvkritikk for at det har tatt så lang tid å få lagt ut Amborneset for salg, sier rådmann i Leksvik, Erlend Myking, til NRK.

Stoppet svenskene

Det var i fjor høst at de tidligere eierne av Amborneset la den ut for salg. Den svenske MC-klubben Mongols kom raskt på banen og ville kjøpe. Men motorsykkelklubben er omstridt, og mange mener den er kriminell. Derfor engasjerte kommunen seg for å hindre en etablering av Mongols i Leksvik.

– Det har tatt for lang tid å få lagt ut eiendommen. Det har tatt tid å få oversikt over eiendommen, og det har tatt tid å få avklart alle juridiske forhold knyttet til kjøpet. I tillegg må vi bare innrømme at vi ikke har vært nok frampå, sier rådmannen.

Håper å få igjen

Nå håper kommunen å få igjen så mye som mulig av de åtte millionene de måtte betale for Amborneset i fjor høst.

– Vi er usikre på markedsverdien, men kommer det kapitalsterke kjøpere kan vi kanskje få noe i nærheten. Men dette er det for tidlig å si noe sikkert om, sier Erlend Myking.