Skytebanen i Simavika blir trolig nedstemt

Både Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet går imot byrådets innstilling om å legge en ny skytebane i Tromsø til Simavika. Dermed vil byrådets forslag om ny skytebane i Tromsø trolig bli nedstemt i morgen.

Kristin Røymo og Jan Blomseth

Ap og Frp, med Kristin Røymo og Jan Blomseth i spissen, kan være med på å stoppe byrådets forslag om skytebane i Simavika.

Foto: Montasje / NRK

Mens Arbeiderpartiet mener at saken må utredes bedre, vil Fremskrittspartiet heller legge skytebanen til Saltdal i Ramfjorden.

– Utredningene har pågått i flere tiår. Saltdalen har jo vært utredet på lik linje med opp mot 20 andre alternativ. De utredningene viser jo at Saltdalen er et veldig godt alternativ, sier gruppeleder i Frp, Jan Blomseth.

Planlagt flytting siden 80-tallet

Tidligere denne måneden ble det kjent at byrådet i Tromsø kommer til å gå inn for å legge den nye skytebanen til Simavika på Ringvassøya.

Helt siden 1980-tallet har politikerne jobbet med å flytte skytebanen fra Tromsdalen, der den ligger i dag.

Arbeiderpartiet har døra litt mer på gløtt en Frp, men mener at skytebanealternativet må utredes bedre. Kommunens egen vann- og avløpsavdeling advarer mot Simavik på grunn av økt ferdsel og fare for alvorlig forurensning.

Vil ha svar på konsekvenser

– Vi vil ha bedre tilbakemelding på hva slags konsekvenser det vil ha for drikkevannssikkerheten i Simavika å legge skytebanen din, sier gruppeleder for Arbeiderpartiet Kristin Røymo.

Hun viser til at blant de tiltakene som er foreslått er omfattende kloring av vannet.

– Om man skal gå fra å ha verdens beste drikkevann til å ha et kloret drikkevann, så er det problematisk og vanskelig for Ap og gå inn på en sånn deal, sier Røymo, som også ønsker å få vite hva sikring av drikkevannet kommer til å koste.

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen møtte Røymo til debatt på NRK i dag. Han mener at en ny utsettelse er synd for innbyggerne i tromsdalen.

– Vi har en uttalelse fra Mattilsynet som sier klart at det ikke vil gi økt risiko ved å gjøre noen avbøtende tiltak, så da føler jeg at sikkerheten omkring drikkevannet er godt ivaretatt, sier Hilmarsen.